Marilyn Monroe a 20. század legünnepeltebb és legikonikusabb filmcsillaga volt, aki stílusával és megjelenésével örökre beírta magát a történelembe.

hirdetés

Kerekded és nőies idomai a korszak meghatározó nőideáljává tették, karmazsinvörös ajkaival kiegészülve pedig valóságos szexszimbólummá avanzsált. Telt ajkai és lágy hangja ellenállhatatlanná tették, stílusát pedig platinaszőke haja mellett a feszes, rövid szoknyák és a magas sarkú cipők határozták meg.

A vörös rúzs nagyon fontos szerepet játszott sok általa megformált karakter miatt is, hiszen azokat a nőiesség és csábítás erejével ruházta fel. A forgatás megkezdését gondos munka előzte meg a sminkben, amit Monroe sminkmestere, Allan “Whitey” Snyder készített el. Többféle árnyalatot is használt, amit a száj széleinél sötétebben vitt fel, majd az ajkak közepe felé haladva egyre világosabb árnyalatokkal dolgozott. Ezzel a módszerrel még hangsúlyosabbá tette a színésznő gyönyörű ajkait.

Balra a márka 2016-ban piacra dobott Ruby Red, jobbra pedig a Ruby Tuesday árnyalata látható.

Marilyn nemcsak a forgatásokon, társasági eseményeken viselte szívesen a vörös rúzst, de a hétköznapokon is. Kedvenc árnyalata a Max Faxtor Color Elixir 01-es Ruby Red nevű árnyalata volt, amit a márka 2016-ban rekreált a Colour Elixir Marilyn Monroe kollekcióval, összesen négy árnyalatban. Napjainkban az Amazonon lehet hozzájutni, de itthon a megszólalásig hasonló Ruby Tuesday árnyalat is hozzáférhető. Ezen kívül a 2016-os kollekció Cabernet árnyalatát a Notinón is megvásárolhatod.

Kiemelt kép: Getty Images/Baron.

  • Megosztás: