A szálló, mindenfelé álló babahaj nagyon zavaró lehet, sokszor teljesen elrontja az összképet, hiába bíbelődik valaki órákon át a frizurájával. A kusza szálakat kordában lehet tartani, csupán a megfelelő módszerre van szükség a tincsek tökéletes elegyengetéséhez. Nem kell rögtön ollóval nekimenni, sokkal egyszerűbb, hatékonyabb megoldások vannak, melyeket bevethetsz.

hirdetés

Manapság kifejezetten divatosnak számítanak a laza, könnyed frizurák, nem feltétlenül kell minden tincsnek glédában állnia ahhoz, hogy elegáns és nőies legyen az összkép. Ennek ellenére vannak, akiket kifejezetten zavarnak a pici, pelyhes szálak a homlok területén. Teljesen mindegy, hogy kiengedett vagy éppen copfba fogott frizuráról van szó, a babahaj garantáltan beleszól az eredménybe.

Hajmosás után ráadásul rendkívül rakoncátlanok tudnak lenni ezek a vékony, pihe-puha szálacskák, gyakorlatilag mindenfelé állnak, de arra biztosan nem, amerre az illető igazítani szeretné őket. Miközben egyesek szerint kifejezetten aranyos, ha valakinek még felnőtt korában is van babahaja, másokat elképesztően zavarnak a pici pihék.

Sokaknál bevett szokás, hogy egy olló segítségével távolítják el a zavaró szálakat. Egyrészt szinte képtelenség tökéletesen megszabadulni tőlük, másrészt újra és újra visszanőnek majd. Sokkal egyszerűbb és esztétikusabb megoldások vannak a házi sufnituning fodrászkodásnál.

 

Népszerű házi praktikák a babahaj elsimítására

Manapság számos hajformázó kozmetikumot lehet már kapni, nem meglepő, hogy a gyártók ráálltak a babahaj problémájának megoldására is. Egy szempillaspirálra hasonlító eszközt fejlesztettek ki, amely a kis kefe és a tégelyben lévő zselés anyag segítségével húzza a helyére a rakoncátlan szálakat.

Ezek a termékek internetről megrendelhetők, egyik-másik akár drogériában is beszerezhető. Noha annál lényegesen jobb, mintha féltenyérnyi zselét pacsmagolna valaki a hajvonalához, cseppet sem olcsók ahhoz képest, hogy milyen kevés anyagot tartalmaznak.

Ebből adódik az a megoldás, hogy zselét, hajformázó krémet vagy pasztát keneget valaki a szétálló babahajra. Sokan a hajhabra esküsznek, azonban ezek nem csupán az apró, vékony pelyheket lapítják le, a hajvonal mentén a frizura teljesen a bőrhöz lapul tőlük. A rosszul felvitt, kézzel felkent kencék ráadásul elveszik a frizura természetességét, csillogó, ragacsos hatást kelthetnek.

Ahhoz, hogy ne tűnjön művinek és mesterkéltnek az eredmény, érdemes valamilyen finom sörtéjű kefével ügyeskedni egy picit. Az első gondolat az lehet, hogy a kiürült szempillaspirál tökéletesen megfelel a célnak, azonban ezzel nem árt vigyázni. A kefén maradó fekete kence könnyedén a fejbőrön köthet ki, amit nem egyszerű levakargatni onnan.

 

A legjobb megoldás egyszerűbb, mint gondolnád

Nem feltétlenül szükséges megvenni a hiper-szuper babahajformázásra ajánlott termékeket, ám a működési elvüket megéri ellesni. Ahhoz, hogy a kósza szálak szépen formázottá váljanak, mégis természetesnek hasson az eredmény, mindenképpen szükség van valamilyen puha kefére, amellyel egyszerűen elegyengethetők a rakoncátlan pelyhek. Egy fogkefe tökéletesen megfelel a célnak, érdemes minél sűrűbb, finomabb verziót választani.

A fogkefére helyezz valamilyen hajformázót. Ez lehet zselé, wax, hab vagy éppen krém is, érdemes egyénileg kitapasztalni, hogy melyik a legkényelmesebb. Akár márkánként, típusonként eltérő lehet, hogy milyen hatást eredményez az adott kence. Nagyban függ a sűrűségétől, hogy mennyire lesz természetes vagy éppen ragacsos, csillogó a tincsek felülete.

Ne használj túlzottan sokat a hajformázóból, inkább két rétegben kerüljön fel a babahajra, ha szükséges. A fogkefe segítségével bárhova egyengetheted a kusza szálakat, akár kiengedett frizura esetén, akár copfba fogott vagy fonott stílus esetén is beválik ez az egyszerű módszer.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés