Majdnem harminc évvel korábbról szerzi inspirációit a mai frizuradivat, ezért érdemes utánanézni, hogy mi is volt akkoriban a főcsapás a hajstílusok terén.

A kilencvenes években még nem voltak Instagram-sztárok, és a mesterfodrászok törekvéseit sem ismerhettük, így főként a tévében és magazinokban látott modellek, színésznők és énekesnők alakították a frizuradivatot – legalábbis nagyon nagy hatást gyakoroltak rá.

Ki ne emlékezne Meg Ryan fürtös és kócos loknijaira, Gwen Stefani extravagáns hajkreációira – melyeket sokan próbáltunk leutánozni titokban, a szüleink tudta nélkül – vagy Julia Roberts hatalmas bozontjára a Micsoda nő! című kultuszfilmből, amilyet minden lány elképzelt magának az álmaiban.

Mivel a mai divat elementáris erővel szippant magába mindenféle inspirációt, amit a kilencvenes évek szolgáltatnak, a kor legemlékezetesebb frizurái sorra köszönnek vissza az aktuális trendekben. Némelyik még csak nem is esett át nagy változáson. Akadnak azonban olyan próbálkozások – gondolunk itt a kreppelt, csíkosra festett és tincsesen feltűzött, madárfészek-frizurákra -, melyekről jobb megfeledkezni, hadd vesszenek bele a múlt ködbe borult homályába.

  • Megosztás:
hirdetés