Ha rosszul kezelik, a szájkontúrceruza tönkreteheti az egész sminket, ám, ha a megfelelő módon használják, tökéletes ajkak varázsolhatók vele.

Adunk néhány tippet, hogy te is feldobhasd a megjelenésedet a kontúrceruzával.

Ilyen legyen

A szájkontúrceruza használata egyáltalán nem nehéz, inkább a tévhitekből adódóan fordul elő, hogy sokan nem úgy bánnak vele, ahogyan kellene. Az sem mindegy, hogy milyen a ceruza, amit használsz: a legfontosabb, hogy a színe ne üssön el a rúzsod árnyalatától, lehetőleg ugyanolyan vagy legalábbis nagyon hasonló legyen.

Ha színtelen szájfény alá viszed fel, akkor a szád tónusához hasonló ceruzát válassz! A más színű körvonal már nem divat, ráadásul kissé közönségessé teszi a sminkedet.

Ne legyen túl hegyes a ceruza, mert nehezebb lesz vele dolgozni: inkább egy kicsit tompa, kerek legyen a hegye. Választhatsz stiftet is, ami mindig garantálja a megfelelő állagot és formát.

Hogyan használd?

A szájkontúrceruza nem arra hivatott, hogy vele korrigáld az ajkaidat, ha túl kicsinek vagy aszimmetrikusnak találod azokat – ez ugyanis túl feltűnő, és nagyon rosszul tud kinézni, ha látszik, hogy a bőrödre pingáltál magadnak egy plusz szájat. Ne rajzold körbe vele az ajkaidat: a körvonal mentén haladj, de ne a szád felett húzd a vonalat, hanem az ajkak szélén!

Ha tartósabbá szeretnéd tenni a sminket a szádon, először rajzold meg a körvonalat, majd satírozd át az egész ajkadat a ceruzával, és erre vidd fel a rúzst vagy szájfényt! A teltebb színekért a kontúrceruza előtt felvihetsz az ajkaidra egy kis alapozót is!

  • Megosztás: