A Max Mara tavaszi-nyári kollekciójához ütős smink született, ami garantáltan megragadja a figyelmet. Merész, nőies, vagány, ugyanakkor retró és újító egyszerre, de a színeit érdemes óvatosan adagolni.

hirdetés

A Max Mara tavaszba borította a kifutót, de nemcsak a friss, pasztelles árnyalatú ruhák, hanem a modellek egyöntetű sminkje is lenyűgözte a szakértő közönséget.

Ellentétes, népszerű színárnyalatok találkoztak az arcokon, amelyek erősen megidézik a kilencvenes évek divathangulatát. Ám olyan pimaszul elütnek egymástól, hogy talán pont emiatt, nem minden bőrtónussal találják meg az összhangot.

Ez lesz a legmenőbb smink tavasszal

A bordó és burgundi rúzsok újra visszatértek a köztudatba, és az idei év kékségmániája sem állt meg a ruháknál, kiegészítőknél, hanem egy éles fordulattal a sminkdivaton is eluralkodott.

A kék szemhéjfestésről ugyan nincsenek túl jó emlékeink, ahogy a kórházkék árnyalat sem ébreszt az emberben jóleső érzéseket, de a Max Mara sminkmestere bevállalós volt, és megalkotta az idei év legkülönlegesebb kontrasztos sminkjét.

Leheletfinom, éterien könnyű kórházkék árnyalatot vitt fel a szemhéjakra egy csipetnyi menta – itt-ott levendula – beütéssel, az ajkakat pedig a legmélyebb burgundi árnyalattal hangsúlyozta. Ebben a tónusban bordó, borvörös és lila pigmentek keverednek egymással, sejtelmesen sötét egyetértésben. A natúr arc egységes színű, pirosító sem került fel az orcákra, így a matt szájrúzs dominál.

 

A vámpírfilmekre emlékeztető sminket a légiesen könnyed kék szemfesték emeli fel a frissesség szintjére. A lágy pasztelles színvilág és a sötét rúzs találkozásából őrületes összhang kerekedik, pedig első blikkre senki nem gondolná, hogy ez a két tónus közös nevezőre tud lépni.

Az éles kontraszt miatt azonban, nem mindenkinek áll jól ez a színpárosítás: a nagyon világos arcbőrt sápasztja a színskála fekete tartományához közel eső rúzsárnyalat, és ez a halovány, élettelen, hűvös kék szemsmink, ami porcelánszerűvé teszi az arcot. A meleg hatású, kreol bőrtónus sem igazán fér össze a kórházkékkel, de lehet játszani a melegebb hatású rokonárnyalatokkal, például a pasztelles levendulával.

Kiemelt kép: Pietro D’aprano/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés