A nyári szezonban nem árt, ha a körömlakk, amit használsz, igazán tartós. A rosszul elkészített manikűrök vagy a gyengébb minőségű lakkok általában egynapos fürdőzést sem bírnak ki, márpedig nem túl esztétikus látvány, amikor ütött-kopott körmökkel szaladgál az ember lánya. Ez a pár trükk segíthet, hogy a lakkozás garantáltan túlélje a hosszas pancsolást is.

hirdetés

A tartós körömlakk titka egyszerű lépésekben rejlik

Így készítsd elő a körmöd

Bármilyen meglepő, a legfontosabb lépés nem maga a lakkozás, hanem a köröm előkészítése. Minden esetben érdemes fellágyítani a körömágyat, amit áztatással vagy körömágyápoló olajjal is megtehetsz. Miután kellően felpuhult, jöhetnek a fapálcák, amelyekkel óvatosan fel kell tolni a felesleges, körömre nyúló részeket.

A körmöket sem szabad kihagyni a buliból. Alaposan fertőtleníteni kell a felületet, hogy biztosan elkerülje mindenféle kórokozó. Ezzel meg lehet úszni a makacs gombás fertőzéseket, ami nagyban megkeseríti a mindennapokat. Ha korábban volt lakk a körmökön, mindenképp le kell mosni az utolsó foltig ahhoz, hogy ne okozzon galibát az új manikűr elkészítésénél.

A köröm felületét érdemes elegyengetni, valamint a végeket sem szabad élesen hagyni. Erre polírozó buffert kell alkalmazni, amely tökéletesen simára csiszolja a felületet. A körmök végét úgy kell formára reszelni, hogy semmiképp ne akadjon bele semmibe, mert a lakk is lepattanhat egy-egy sérülés következtében.

Óvatosan a lakkal!

Miután a körmök előkészültek a manikűrköz, jöhet a lakkozás. Nagyon óvatosan, finoman kell bánni a körömlakkal annak érdekében, hogy valóban tartós legyen. Inkább több leheletvékony rétegben kerüljön fel, semmiképp se vigyél fel egyszerre vastag festékpacát. A körömágyakat el kell kerülni ahhoz, hogy a köröm tetején ne kezdjen el pár nap múlva lepattogzani a lakkréteg.

Érdemes minőségi, jól fedő terméket beszerezni, valamint a tartós eredményhez az alapozó körömlakkok szintén nagymértékben hozzájárulnak.

 

Használj átlátszó fedőlakkot!

Mindenképp érdemes fedőlakkot bevetni ahhoz, hogy a szín ne sérüljön. Nagyon figyelni kell arra, hogy a körmök végére is jusson belőle, mert ez a legérzékenyebb terület. Húzd el óvatosan a körömvégnél egy finom mozdulattal a lakkot, hogy az lezárja a körömvégeket. Pár nap elteltével a procedúra megismételhető, így biztos, hogy az egész nyaralást átvészeli majd a csinos manikűr.

A szárítás is fontos

A szárítási folyamatnál szintén nagyon szemfülesnek kell lenni. Sokan követik el azt a hibát, hogy nyomkodják, próbálgatják, vajon megszáradt-e már a körömlakk. Ilyenkor az odanyomott ujjak nyomot hagyhatnak a köröm felületén, amitől szinte kivétel nélkül mindenki bepánikol. Ekkor már jön is a kéretlen réteg felkenése, ami a még meg nem száradt lakkon landol. Bár első blikkre úgy tűnhet, hogy tökéletes lett a végeredmény, pár nap múlva garantáltan lepattog majd a manikűr.

Mindenképpen meg kell várni, míg teljesen megszáradnak a rétegek, addig pedig semmiképp nem ajánlott hozzáérni, piszkálni a körmöket. Ha nem vagy biztos benne, hogy megszáradt-e már a felvitt festék, de már nagyon használnád a kezeidet, tartsd hideg víz alá a lakkozott körmöket, az erős vízsugár sem tesz kárt bennük, viszont gyorsabban megszáradnak így a rétegek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés