Sokan a letisztult, klasszikus stílusa miatt kedvelik a francia manikűrt, de vannak, akik nem ragadnak le az alapoknál, hiszen ez a körömfestési mód számtalan verzióban díszíthető és színezhető.

A francia manikűr örökzöld klasszikusa a körömfestés divatjának, hiszen bármerre mozduljanak is a trendek, biztos, hogy sziklaszilárdan megmarad a köztudatban. Ám az eredeti alapváltozat óta, rengeteg stílusváltáson esett át, mindig az aktuális irányzatokhoz igazodva.

Most, hogy a kilencvenes évek került terítékre a divatban, a francia manikűr is iparkodik, hogy felzárkózzon a színes, bohókás, retró látványvilághoz.

Előkerülnek a körömtrendekben a neonszínek, de a pasztelles lágyság kedvelői szintén sok ötlettel gazdagodhatnak idén. Ha a szimpla francia manikűr már túlságosan megszokott, és unalmas számodra, szinte végtelen dizájnújításra mondhatsz igent.

Az alapelgondolás ugyanaz, mint az eredeti francia manikűrnél, ám néhány színfolt és díszítőelem dobja fel a végeredményt. Nyáron egyébként is üdébben, színesebben öltözködünk, a körömfestés pedig ehhez igazodik.

Idén az sem feltűnő, ha minden ujjunkon más színű a köröm, vagyis inkább a körömvég, a francia manikűrnek megfelelően.

A csillámos és a mozaikos körömdíszítés úgyszintén felkapottá vált az utóbbi időben, csakúgy, mint a V-alakú manikűr, a megszokott szögletes helyett.

Az újra divatossá vált dzsungelminták is megjelenhetnek a letisztult körmökön.

A hetvenes évekből átemelt szivárványcsíkos mintázat már nemcsak a ruhákon, a körmökön is menő.

A neontrend meghatározó idén, a fürdőruhák terén például, uralkodó szerepet tölt be nyáron. A körmök esetében érdemes csínján adagolni a neonszíneket, mert könnyen dominánssá válnak, és közönséges hatást kelthetnek. Egy finom francia manikűrbe ültetve azonban, inkább vidámak és vibrálóak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés