Az arctisztítás a bőrápolási rutin egyik legfontosabb lépése. Ez közvetlenül a sminkeltávolítás után történik, ezért fontos, hogy a termék megfelelően megtisztítsa a bőrfelületet a szennyeződésektől, maradék sminktől. Ebben segít a szilárd arctisztító, ami egy innovatív és környezetkímélő megoldás.

hirdetés

A szilárd arctisztító pár évvel ezelőtt jelent meg a palettán. Elsőként a natúr termékeket árusító üzletek polcain találkozhattunk vele, mivel jellemzően természetes alapanyagokból készül. Külsőre olyan, mint egy szappan, így a csomagolása rendkívül minimális, nincs műanyag flakon vagy doboz, ezért a használatával még a környezetet is védhetjük.

Mostanra már egyre több márka kínálatában bukkan fel a szilárd arctisztító. A hatékony összetevőket tartalmazó kozmetikum méltán népszerű, így egyre többen mondanak le a hagyományos, folyékony kencéről, és térnek át valamelyik szilárd verzióra.

A szilárd arctisztító nem szappan: kíméletesen, ápoló hatással tisztít

A szilárd arctisztító hasonlóan működik, mint a folyékony testvérei. Fontos leszögezni, hogy ez nem szappan, tehát nem tartalmaz szárító összetevőket. Ugyanazok a hatóanyagok találhatók meg benne, mint bármelyik géles lemosóban. Ennek megfelelően kell használni. Nedves kézzel alaposan át kell dörzsölni, majd a habot fel kell vinni az arcra, és óvatos mozdulatokkal eloszlatni, majd jöhet az öblítés.

 

A szappanok többsége szárítja a bőrt, mivel a legtöbb termékben szulfátok vannak, melyek túltisztítják megterhelik a hámréteget. A szilárd arctisztítók nem tartalmaznak ilyen erős összetevőt, így nem is szárítanak. Ám ennek ellenére gyulladt, pattanásos bőr esetén nem a legjobb döntés a szilárd kozmetikum használata. Bár általánosságban nem szárít, egyes esetekben mégis vizet vonhat el, ami további gyulladást okozhat.

A szilárd arctisztító nagy előnye, hogy az esetek nagy részében természetes összetevőkből készül, ezért az irritáció esélye szinte minimális.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés