Egyre többször hallani, hogy a szemhéjkrém vagy szemránckrém felesleges lépés, amivel csak a gyártók akarják karcsúsítani pénztárcánkat. Hiúságunk kihasználása vagy valóban fontos lépés rutinunkban?

hirdetés

A szemhéjkrém már sok-sok éve része az emberek bőrápolási rutinjának. A rettegett ráncoktól már huszonévesen tartani kell. Valaki azért használja, mert még nincsenek ráncai, valaki pedig azért, mert már vannak. Fontos leszögezni, hogy a már kialakult szarkalábakat egyik csodakrém sem fogja eltüntetni, de késleltetheti kialakulásukat.

A szemkörnyékápolók egy része a gyulladt, hámló, száraz és fáradt szemhéjakra, míg másik típusa a szemkörnyék ráncainak, vagy a karikák megelőzésére való. Az igazság az, hogy a lelógó, petyhüdt szemhéjat sosem fogja feszesre húzni egyik kence sem, illetve az apró, felületi szarkalábakat is csak úgy halványítják, hogy nedvességgel töltik fel a bőrt.

Mire jó a szemhéjkrém?

Elsősorban hidratálásra. A szemhéjkrémek rugalmasan tartják a bőrt, de a különböző fajtájú kencék más-más problémára jók. Az emberek többsége küzd a karikákkal, ezért számos olyan termék kapható, ami segít ezen a problémán, például a koffein segítségével. Puffadt, táskás szemekre és száraz, feszességét vesztett bőrre is ajánlott a szemhéjkrém vagy szemránckrém használata. Ezekre a problémákra számos termék kapható a piacon. Egyesek hűsítő hatásukkal csökkentik a puffadt szemeket, mások bőrnyugtató hatásukkal csillapítják a gyulladt felületet.

Mikor felesleges a szemránckrém?

Ha a fenti problémák egyikével sem küzdesz, számodra nem feltétlen szükséges a szemhéjkrém használata. A hidratáltság fenntartására tökéletes az arcod többi részén használt krémed. Azt is érdemes megnézni, mit tartalmaz kedvenc szemhéjápolód. Ha az összetevők között nem szerepel a retinol, különböző peptidek vagy antioxidánsok, akkor nincs értelme külön kencét vásárolnod a szemkörnyékedre. Ám ez nem azt jelenti, hogy az érzékeny bőrfelületnek nincs szüksége hidratálóra. Nagyon is van, de, ha szemhéjad feszes, nem érzékeny, nem küzdesz karikákkal vagy táskákkal, teljesen megfelel az általános hidratáló krémed is erre a területre.

Így használd: a kevesebb néha több!

Ha szükséged van a szemránckrémekre, fontos, hogy tudd, hogyan használd őket megfelelően. A kevesebb néha több, ez pedig ebben az esetben is igaz. Ügyelj, hogy csak egy nagyon minimális mennyiséget vigyél fel szemed alá, mivel ezek a krémek igen zsírosak, lassabban szívódnak be. Amire nincs szüksége az arcodnak, azt a felszínen hagyja, ezzel pedig szinte megfojtja a bőrödet a felesleges termék. Mozgó szemhéjadra nem is ajánlott tenni, mert könnyen belemehet a krém a szemedbe, amitől aztán be is gyulladhat.

Csak finoman!

A szemhéj alá kerülő krémeket érdemes gyűrűs ujjaddal eldolgozni. Azért ajánlják ezt a technikát, mert azzal az ujjaddal tudod a legkisebb nyomást kifejteni, így nem ütögeted meg túlságosan nagy erővel az érzékeny felületet. Apró, finom mozdulatokkal dolgozd el a terméket. Csupán néhány másodperccel telik több időbe a gyűrűs ujjal való krémezés, mégis sokkal bőrkímélőbb ez a technika.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés