A smink kétségtelenül nagyon hasznos eszköz, hiszen általa kiemelhetőek az arc előnyös vonásai és eltüntethetőek a problémái. Sok esetben olyan drasztikus változásokra is képes, amitől a viselője teljesen átalakul, szinte a felismerhetetlenségig.

hirdetés

A smink teljesen át tudja formálni az arcot

Az alábbi videóban pont erre az esetre láthatsz példákat, amik láttán elcsodálkoztunk, vajon a képen látható két nő tényleg ugyanaz? Az esetek többségében a pattanások, szeplők eltüntetése volt a cél, bár a puszta alapozásnál messzebbre mentek. Az erős kontúrozással szinte szike nélkül is átszabható az arc formája, és arra is láthatjuk a példát, milyen fontos szerepe van a szemöldöknek az arc karakterének meghatározásában.

Tény, hogy némelyiküknek valóban az előnyére vált az átalakulás –és azt sem tagadjuk, hogy a pattanások zavaróak tudnak lenni-, de azt nem lehet vitatni, hogy kevesebb szemfestékkel és kontúrozással természetesebb és talán szebb is lehetne a végeredmény. Persze ennek a kérdésnek az eldöntése mindenki személyes ügye, de az tagadhatatlan, hogy a smink elképesztő átváltoztatóerővel bír. De, mint minden jóból, ebből is megárt a sok.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés