A búzafűlé belsőleg fogyasztva felturbózza a szervezet méregtelenítő folyamatait, ám áldásos hatását külsőleg alkalmazva is érezheted, ha fátyolmaszk formájában kínálod meg vele a bőrödet.

hirdetés

A tönkölybúzából készült búzafűlé koncentráltan tartalmazza a növényben előforduló pozitív hatóanyagokat, mely gyorsfagyasztott és friss változatban, illetve italporként is kapható.

Mindegyik verzió bio webáruházakból is megrendelhető, ám a három közül az italpor rendelkezik a legkedvezőbb árral. A 250 grammos kiszerelés ára nagyjából 1500 forint körül mozog, míg a gyorsfagyasztott változatból a 12 kockás csomagért – ami 170 grammnak felel meg – minimum 2500 forintnyi összeget kérnek el.

Miért jó a búzafűlé a bőrnek?

A búzafűlé nagy mennyiségben tartalmaz A- és C-vitamint, de ugyanúgy bőven fellelhetőek benne a B-, D-, E-, illetve K-vitaminok. Emellett szuper forrása a klorofillnek, ami tulajdonképpen a zöld növények színét adja. Ám más feladata is van, például elnyeli a napfény energiáját, és ezáltal beindítja a fotoszintézist, ugyanakkor antioxidánsszerű tulajdonságokkal is rendelkezik.

Azért szükséges sok klorofill-tartalmú növényt fogyasztani, mert hozzájárul a toxinok kiürüléséhez, vagyis segíti a szervezet méregtelenítését, valamint fokozza a vér természetes tisztulását. Külsőleg, bőrre kenve pedig lerövidíti a sebek gyógyulási idejét, felgyorsítja a sejtek regenerálódását, és baktériumölő hatással bír. Mivel gyorsabb megújulásra serkenti a sejteket, a bőröregedési folyamatokat is lassítja.

Továbbá a búzafűlé magas C-vitamin-tartalmával fokozza a kollagéntermelést, a benne található flavonoidok pedig védelmet nyújtanak a sejtek számára az ártalmas külső hatásokkal szemben, mint amilyen a káros UV-sugárzás.

A zsenge búzafűből kisajtolt lében a szervezet számára fontos esszenciális aminosavak is megfelelő arányban fordulnak elő. Ezek inkább belülről táplálják a bőrt, vagyis a feszesség érdekében érdemes időnként fogyasztani is a búzafű levéből.

Zöld fátyolmaszk házilag: látványosan szépíti a bőrt

Ehhez a házi fátyolmaszkhoz nincs szükséged más alapanyagra, mint a búzafűlére, és valamilyen nedvszívó alkalmatosságra, amiből elkészítheted a fátyolmaszkot. Kozmetikai törlőkendő, rizspapír, és jó minőségű, masszív háztartási papírtörlő is alkalmas a feladatra – ez utóbbi lehetőleg még steril, bontatlan csomagolásban legyen, ne olyan, amit naponta használsz a konyhában.

Vágj lyukakat a szemek, orrlyukak és a száj helyére, a búzafű levét öntsd ki egy kis tálkába, abba mártsd bele a házi fátyolmaszkot, majd tedd fel az előzőleg megtisztított arcodra. Egy-két percig hagyd fent a bőrödön, majd öblítsd le langyos vízzel. Ha most először használsz búzafűlét, mielőtt felvinnéd az arcodra, végezz bőrtesztet a csuklódon.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés