Egyszerű rizses arcpakolás, amitől visszakapja ragyogását a megviselt arcbőr. Ráncok és foltok ellen is hatásos, pedig semmi extra hozzávaló nincs benne!

hirdetés

Manapság már tényleg mindenféle bőrproblémára meg lehet találni a tökéletes krémet vagy szérumot. A drogériákban számtalan izgalmas hatóanyag-kombináció sorakozik a polcokon, a válogatáskor könnyen belefuthat az ember a bőség zavarába. Ha olykor-olykor egyszerűsíteni szeretnél az arcápolási szokásaidon, vagy olyan gyors segítségre van szükséged, aminek az alapanyaga biztos, hogy ott lapul a konyhádban, a rizses arcpakolás receptje kapóra jöhet.

Ha jobban belegondolunk, sok kence alapját olyan egyszerű összetevők adják, mint például az aloé, a rizs vagy a különböző gyümölcsök. A legtöbb márka a régebben is alkalmazott jolly joker alapanyagokra építi a szépítő, ránctalanító hatást. Az ázsiai nők hagyományos, jól bevált bőrápolási szokásai a szépségtrendek alapjaivá váltak, az általuk használt hozzávalók nagy része pedig a konyhában is megtalálható. A rizsről úgy tartják, hogy az egyik legjobb szépítő alapanyag, sok minden megtalálható benne, ami a bőr egészséges működését és zavartalan regenerálódását szolgálja.

A japán nők kortalan szépségén mindenki elámul, a legtöbb hölgyről meg sem lehet mondani, hogy tulajdonképpen hány éves. Az idő múlása kevésbé hagy nyomot az arcukon, a bőrük sokáig megőrzi feszességét és rugalmasságát. Persze, sokat tesznek azért, hogy ez így legyen. A soklépcsős, tiszta összetevőkön alapuló, tudatos bőrápolásban hisznek, illetve gondosan óvják a bőrüket a napsugarak káros hatásától. Ha az ő trükkjeiket szeretné valaki követni, akkor egy rendkívül egyszerű ételt kell beépíteni az arcápolási rutinba, a rizs szépítő erejét ugyanis gyakran bevetik.

 

Rizses arcpakolás ráncok, foltok ellen

A rizs rendkívül sokoldalú, nem csupán az egészséges étrendben állja meg a helyét, a szépségápolásban éppúgy remekel. Mind a bőr, mind pedig a haj támaszkodni tud fantasztikus hatásaira, amelyeket a benne található aminosavaknak, ásványi anyagoknak és vitaminoknak köszönhet.

Tartalmazza a legfontosabb szépségvitaminokat, E-, illetve B-vitaminokban gazdag, amelyekről köztudott, hogy nélkülözhetetlenek a hámréteg ragyogásának, rugalmasságának megőrzéséhez. A rizs emellett omega-3 zsírsavakban sem szűkölködik, amelyek a bőr védőrétegének kiegyensúlyozott működéséért felelnek, de a ráncok elleni küzdelemből éppúgy kiveszik a részüket.

Vitaminjaival, ásványi anyagaival hatékonyan küzd a szabad gyökök sejtromboló tevékenysége ellen, ezáltal képes lassítani a bőröregedés folyamatát. A rizs a barázdák mellett a pattanások utáni hegeket, valamint a napkárosodás következtében kialakult foltokat éppúgy elhalványítja. Ehhez azonban rendszeresen be kell iktatni a szépségrutinba, egyetlen pakolás alkalmazásától még nem kell csodát várni, bár a lestrapált, fáradt arcbőrt gyönyörűen feltuningolja.

A videóban látható módszerrel rendkívül egyszerűen elkészítheted a rizses arcpakolást, tulajdonképpen csak a főtt rizst kell pépesre turmixolnod. A látványos hatáshoz nem kell semmiféle plusz adalékanyag, a bőröd mindent megkap ettől a fantasztikus kencétől.

 

Az elmúlt időszakban leginkább a rizsvíz vált népszerűvé az otthoni szépségápolásban, sokan a hajukra és az arcukra is ezt az egyszerű házi löttyöt használják. A rizs azonban számos formában felhasználható, pakolásként éppúgy alkalmas a ráncok finomítására, a bőr védelmi rendszerének helyreállítására.

Természetesen önmagában a rizses arcpakolás sem egy csodaszer, nem tud harcolni a genetikával. Ahhoz, hogy valóban hatásos legyen, célszerű kerülni az egészségkárosító életmódbeli szokásokat, valamint az étrendre és a bőrápolásra is érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés