A ricinusolaj általában hashajtóként és hajápolóként kering a köztudatban, azonban sokkal több mindenre jó, mint gondolnánk. Nagyon értékes komponenseket tartalmaz, amik például a pattanások kezelésére is megoldást adhatnak.

A ricinusolaj ősi csodaszer

Már több ezer évvel ezelőtt, Egyiptomban is alkalmazták, a ricinus növény magjából kinyert olajat. Érdekesség, hogy a mag mérgező, így a kinyert olajat további hőkezeléssel semlegesítik. Többféle esszenciális zsírsavat tartalmaz, melyek kordában tartják a faggyúmirigyek termelését. Hatékony a pattanás után maradt hegek, és striák halványítására is, illetve serkenti a haj növekedését.

A benne található ricinolsav antibakteriális, vírus- és gombaölő, valamint méregtelenítő tulajdonságú. Tisztítja a pórusokat, eltávolítja a bennük felhalmozódott felesleges faggyút és szennyeződéseket. Enyhe hámlasztó hatású, puhítja a bőrt, és feltölti a ráncokat. Tele van E-vitaminnal, így a bőr minőségén sokat lehet javítani rendszeres használatával.

Nehéz állagú olaj lévén, csak a kezelendő bőrfelületen érdemes eloszlatni vékony rétegben. Fel lehet turbózni a hatását úgy, hogy előzetesen vízgőz felett inhalálunk, ami szuperül kitágítja a pórusokat, így a ricinusolaj könnyebben be tud jutni a bőr mélyebb rétegeibe. Legjobb este, megtisztított arcbőrre felvinni, hogy a hatóanyagoknak legyen idejük dolgozni egész éjszakán át. Reggel langyos csapvízzel, vagy micellás vízzel mosd le, majd hideg vízzel is öblítsd át az arcod, hogy a pórusok visszazáródjanak.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés