A smink szó hallatán a legtöbbeknek egy szimpla, hétköznapi makeup ugrik be, esetleg a hollywoodi ragyogás is felötlik, azonban biztosan nem egy elképesztő illúzió lesz az első gondolat. A profi sminkes munkái azonban egészen eltérnek a finom, nőies külsőt eredményező sminkektől, garantáltan becsapják a szemet, meghökkentő látni őket. Ezeken a képeken és videókon biztosan elámulsz!

hirdetés

A Kanadában élő Mimi Choi szó szerint megdöbbentő dolgokat varázsol. Nem egyszerű, hétköznapi sminkeket készít, kreativitását éli ki, tehetségét mutatja meg a női arc segítségével. Míg más művészek a vásznat választják munkafelületnek, a profi sminkes a saját bőrén kísérletezik a megtévesztő illúziókkal.

Tematikájában széles körű terepet jár be a sminkes művész, az ijesztő, halloweeni alkotásoktól egészen a kifinomult, rózsás, nőiséget hangsúlyozó makeupokig mindent elkészít. Szinte hihetetlen, hogy saját kezével teszi élethűvé az arcára festett motívumokat, lenyűgöző tehetségét pedig már közel kétmilliós nagyságrendű követőtábort vonzott be.

A lapozható fotókat érdemes végignézni, a jobb oldalon látható nyílra kattintva más szögből is láthatók a sminkes munkái, néhol videón mutatja meg az eredményt.

Minden egyes smink csupán illúzió

Mimi rendszerint a környezetéből merít ihletet. A különböző textúrák, minták, valamint szürreális festmények elképesztően beindítják a fantáziáját, egyértelműen kirajzolódnak egyedi művészetében. A sminkes alvási paralízisben szenved, amelynek során furcsa látomásokat tapasztal, melyek sok ötlettel szolgálnak számára a torz arcképek elkészítése során. Az alkotási folyamatot úgy éli meg, mint egy terápiát, hiszen amint lefest egy általa látott, ijesztő képet, már nem álmodik újra az eltorzult alakkal.

A tehetséges lány nevét sokan megjegyezték a 2019-es Met-gála után, ahol Ezra Miller arcára varázsolt meghökkentő makeupot.

 

A sminkelés számára önkifejezés és művészet. Különleges, zseniális alkotásaival igyekszik túllendülni a mindennapok nehézségein, húszas éveiben kezdett foglalkozni az arcfestéssel. Ekkoriban egy nehezebb időszakon ment át, amiből a különleges makeupok készítése jelentett kiutat számára.

A Fashionista Magazinnak érdekes részletekről számolt be. Azt gondolná az ember lánya, hogy ez a tehetséges nő már egészen kicsi korától kezdve megmutatta zseniális tehetségét. Ez nem egészen így történt, Mimi Choi csupán pár éve foglalkozik a sminkeléssel, az egyedi, szürreális makeup elkészítése stresszoldásként szolgált számára.

Mindig igyekszik valami újat csinálni, kimozdulni a komfortzónájából. Számos területből merít ihletet, ami a munkáiban is meglátszik. Mindenféle témát megfest, Mimi Choi művészete roppant széles körű, bármilyen ízlésű közönséget elér.

Kiemelt kép: Mimi Choi/mimles/Instagram.

Kép a cikkben: Matt Winkelmeyer/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés