A szépségipar mindig tud újat mutatni. A cégek rendszerint egészen újszerű elveken működő masinákkal jelentkeznek, melyek a berobbanásukkor általában hatalmas népszerűségnek örvendenek. A mitesszereltávolító tapaszok után a pórusvákuum lett az új őrület, ám az kérdéses, hogy hatékonyabban és biztonságosabban működik-e a lehúzható matricáknál.

hirdetés

A fránya mitesszerek sokak számára okoznak bosszúságot, s éppen ezért a legtöbb nő mindent megtesz annak érdekében, hogy a kis fekete pöttyöket végleg eltüntesse az arcáról. A szépségipar szereplői kapva kapnak az alkalmon, és egyre több „varázsszerrel” rukkolnak elő, amelyek elmondásuk szerint hatékonyan elbánnak a zavaró mitesszerekkel. Noha a legtöbb ilyen csodatermék hatalmas népszerűségnek örvend, nem kell mindent készpénznek venni.

Sokan a legegyszerűbb utat választják, és nekiállnak kinyomkodni a fekete pöttyöket. Bár igaz, hogy ehhez semmiféle eszközre nincs szükség, azonban a módszer több kárt okoz, mint hasznot. A mitesszereltávolító tapaszok sokáig uralták a piacot, hiszen gyors és hatékony megoldást kínálnak, legalábbis a reklámszöveg szerint. A gyorsaság nem kérdés, azonban a hatékonyság és a kíméletesség már egészen más tészta. Durván beszakíthatják a mitesszereket, ami végül gyulladást okoz, de még a hámréteget is felsérthetik. Na de mi a helyzet a trendi pórusvákuummal?

 

A pórusvákuum meghódította az internetet

Mivel a tapaszok trendje lecsengőben van, a nyomkodásról pedig lassan mindenki tudja, hogy elképesztően káros, eljött az ideje annak, hogy egy újszerű kütyü kerítse hatalmába az internet világát. A különböző közösségi médiás, valamint videómegosztó platformokat szó szerint ellepték a pórusvákuum használatát bemutató videók. Első blikkre nagyon hatásosnak tűnik a készülék, de mit csinál valójában?

Kiszippantja a mitesszereket

A pórusvákuum, ahogy a nevéből is ki lehet következtetni, szó szerint kiszippantja a mitesszereket. A legtöbb ketyerének különböző fokozatai vannak, így egészen profin személyre lehet szabni az otthoni kezelést. Az eljárás egyszerű, ahogy a Harper’s Bazaar által megkérdezett szakértő elmondja, érdemes gőzölni, mielőtt valaki belevágna a procedúrába, hiszen ez segít a faggyú fellazításában, valamint kitágítja a pórusokat.

A mitesszer eltávolításának folyamata így valóban gyors és egyszerű, ráadásul a szakértő szerint ezek a gépek sokkal gyengébbek azoknál a masináknál, amelyeket a kozmetikai szalonokban alkalmaznak a fekete pöttyöcskék ellen. Noha való igaz, hogy a legerősebb fokozattal való próbálkozás már nyomot hagyhat a bőrfelszínen, sőt, esetleg sérüléseket is okozhat, kicsi a veszélye annak, hogy valaki banális hibát kövessen el egy pórusvákuum használatával.

A videóban egy tiktokker mutatja be, hogyan is működik a készülék.

 

Ez mind remekül hangzik, és első blikkre úgy tűnhet, hogy végre megszületett a megoldás a fránya mitesszerek ellen, így mindenki pillanatok alatt búcsút inthet a fekete pöttyöcskéknek. A szakértő mégis említ pár negatívumot, amelyeket nem árt mérlegelni, mielőtt valaki beruházna egy hasonló szerkezetre.

 

Nem minden arany, ami fénylik

Ahogy a legtöbb csodamasina, a pórusvákuum is csak átmeneti megoldást jelent a mitesszerek elleni küzdelemben. A pórusok újra és újra eltömődnek, így a fekete pöttyök rendszerint megjelennek majd az érintett területen. A túlzottan erős fokozat bevetése, valamint a hámréteg folyamatos gyötrése gyulladást idézhet elő. A kütyük ilyen esetben ugyanúgy felsérthetik a bőrfelszínt, mint a mitesszereltávolító tapaszok.

A túlzott szívóerő nem csupán a bőrfelszín számára okozhat bosszúságot, a hajszálerek kitágulhatnak és még a fekete pöttyöknél is zavaróbbá válhatnak. Bőrgyógyász segítsége nélkül nem biztos, hogy célszerű kipróbálni, pláne akkor, ha valamilyen bőrproblémával küzd az illető. Érzékeny, rosaceás bőr esetén különösen meggondolandó, hogy érdemes-e a vákuummal kínozni az egyébként is problémás hámréteget.

Összességében tehát nem véletlen a hatalmas felhajtás, a pórusvákuum rövid távon valóban hatékony eszköznek bizonyul, ha a fekete pöttyök eltávolítása a cél. Ennek ellenére, ahogy a legtöbb otthon használható készülék esetében, úgy ennél is vannak bizonyos mellékhatások és veszélyek, amelyek elrettenthetik a motivált vásárlót attól, hogy hazavigyen egy hasonló masinát.

Mivel a szakértő szerint pórusvákuum használata mellett is szükség van a tudatosan felépített arcápolási rutinra, nem biztos, hogy megéri a pénztárca mélyére nyúlni. A megfelelő tisztítás, a különböző házilag bevethető hámlasztók alkalmazása rendkívül sokat segíthet a problémán, nem feltétlenül van szükség művi beavatkozásra. Amennyiben tényleg súlyos a helyzet, valószínűleg érdemesebb egy profi szakember segítségét kérni, mintsem otthon ügyeskedni a csodatevő kütyükkel.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés