A pórusösszehúzó, mattító krémek és maszkok ugyan nem tesznek csodát, de a kombinált és zsíros bőr bosszantó tüneteit hatékonyan csillapíthatják. Ehhez azonban rá kell találni arra a megfelelő termékre, amely a bőrfelszín szárítása nélkül csökkenti a kráterek mélységét és a zavaró csillogást.

hirdetés

Az olajos csillogás és a kitágult pórusok a zsíros és kombinált bőr velejárói, melyek egyeseknél durvábban, míg másoknál enyhébben jelentkeznek.

Pórusösszehúzó, mattító krémek és maszkok a tisztább bőrért

Bár a problémás bőrre kifejlesztett krémek és maszkok hosszú távon nem okoznak jelentősebb változást – vagyis senki ne várja el, hogy bármelyik kence varázsütésre normál típusúvá változtatja a zsíros bőrt – a járulékos tünetek kezelésére tökéletesen alkalmasak.

A látványos javulás azonban nagymértékben függ az összetevőktől, és az is számít, hogy minél kevesebb irritáló anyagot tartalmazzon az adott kence. Túlnyomórészt sajnos, az illatanyagok még mindig megtalálhatóak a pórusösszehúzó és mattító bőrápolókban – tisztelet a kivételnek.

Ám már szép számmal akadnak olyan verziók a kínálatban, melyek a természetes komponenseket részesítik előnyben, és mellőzik a veszélyes adalékokat, ásványi olajokat, parabéneket, és alumíniumszármazékokat.

Az összetevőkön túl azonban nem árt azt is figyelembe venni, hogy mindenkinek egyéni a bőre, vagyis zsíros és zsíros bőr között olykor óriási a különbség, így más-más krémek válhatnak be a mattítás terén.

 

A pórusösszehúzó hatás sem szó szerint értendő, hiszen kizárólag kencék alkalmazásával csupán a kitágult kráterek minimalizálása, és a bőr textúrájának finomítása érhető el, illetve rendszeres használat mellett csökkenthető az újabb lyukacskák kialakulásának esélye.

Olyan krémeket és maszkokat válogattunk össze, melyek hatóanyagaikkal kezelésbe veszik a zsíros bőr zavaró tüneteit, emellett pedig üdébb, egyenletesebb bőrképet eredményeznek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés