Ez a szuper egyszerű sminktrükk megmutatja, hogyan emelheti meg az arckontúrt a szimpla pirosító. Apró részlete a sminknek, de többet számít, mint gondolnád!

hirdetés

Egyszerű sminktrükk, amitől liftinghatásúvá válik a pirosító

Szinte az első dolog a sminklépések közül, amit a legtöbben már kislányként elsajátítanak, a pirosító felvitele. Nem tűnik nagy ördöngösségnek, sőt, talán ez a legegyszerűbb része a makeup tökéletesítésének. Ettől függetlenül nagyot lehet hibázni a pirospozsgás arc festésével. Nem csak az ecset mérete számít, az sem mindegy, hogy hová kerül fel a pirosas árnyalat.

Sokan a bohóceffektustól tartanak leginkább, pedig nem feltétlenül ez okozza a legnagyobb problémát a helytelen pirosítózás során. Ha a festés túl mélyre csúszik, lenyúlik az arccsont alá, lefelé biggyeszti az arcvonásokat. Ez bizonyos kor felett nemcsak előnytelen, de még idősebbnek is láttatja a megjelenést, hiszen az egyébként is megereszkedő bőr még rugalmatlanabb hatást kelt.

 

De akkor mégis hogyan érdemes felkenni a pirosítót? Mindenképpen érdemes az arccsont íve felett húzni a vonalat, ám a tökéletes eredményhez nem ártanak a gyakorlott kezek. Ezzel a profi sminktrükkel egy pillanat alatt el tudod találni, hogy hová vidd fel a pirosítót, s garantáltan liftinghatással bír majd a sminked. A blogger mindkét verziót megmutatja az arca két oldalán, a különbség szemmel látható.

 

Az ujjaiddal L alakot formázva tökéletes ívet tudsz rajzolni a piros púderrel vagy krémes állagú pirosítóval. A trükk segít, hogy ne csússzon le az árnyalat, ezáltal sokkal előnyösebbé és természetesebbé válik a végeredmény. A liftinghatásnak köszönhetően optikailag feljebb kerülnek a vonások, az arckontúr feszesebb, fiatalosabb hatást kelt.

 

Természetesen a már megereszkedett vonásokat nem képes feljebb húzni, ám optikailag valóban látványos eredmény érhető el a trükk segítségével. Noha a pirosító felvitele első blikkre nagyon egyszerűnek tűnik, érdemes ezt a praktikát alkalmazni a sminkelés során. Ha eddig nem így csináltad, garantáltan látni fogod a különbséget!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés