A tavaszi nagytakarítást nem csupán a ház körül és a gardróbban, de a szervezetben is érdemes elvégezni. Több napos kúrák és különleges kezelések helyett otthon, akár egy fárasztó munkanap után is kipróbálhatod a következő módszert, amihez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy lavórra, meleg vízre és tengeri vagy Himalája-sóra.

hirdetés

A víz legyen körülbelül 40 fokos, és mindenképpen boka fölé érjen. Szórj bele kétmaréknyi sót, majd ebben áztasd a lábadat 20-30 percig. Talán meglepő, miért ilyen hosszú az áztatási idő, a válasz azonban egyszerű. Ennyi idő szükséges a tisztulási folyamat beindításához.

A lábáztatás az egyik legismertebb és legősibb méregtelenítő módszer, hiszen a talpon lévő energiapályák blokkjait segít feloldani. A pórusok kitágulnak, ezáltal a sós víz bekerül a szervezetbe, ahol megkezdődik az öngyógyító folyamatok felgyorsítása. Kiváló betegségmegelőzésre, fájdalomcsillapításra és stresszoldásra is. A nap bármely szakában végezhető, de a leghatékonyabb az esti órákban, lefekvés előtt.

A só kitűnő antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással bír. Különösen a máj, az epe, a tüdő, a vese, a húgyutak és a belek működését serkenti, de szinte minden betegségre és bőrproblémák kezelésére is hatékonyan alkalmazható a sós lábvizes fürdő.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés