A téli hideg, száraz időben a bőr kiszárad, és nemcsak az arcon, kézfejeken. A testen éppúgy megfigyelhetők a száraz pörsenések, ha alaposan szemügyre vesszük, ami ellen érdemes beiktatni legalább hetente egyszer egy kíméletes, de alapos testradírozást.

Igaz, ehhez picit több idő kell, így legjobb hétvégén rászánni az időt erre a  szépségkezelésre. Amellett, hogy eltávolíthatóak az elhalt hámsejtek, a vérkeringést is fokozni lehet, ami szintén hozzájárul, hogy a bőr hosszantartóan puha, feszes és szép legyen.

Hozzávalók a testradírhoz:

  • 1 filter zöld tea
  • 1 csésze cukor
  • 2-3 evőkanál olvasztott kókuszolaj

Elsőként fogd a filtert, vágd el és öntsd egy tálkába a zöld teát. Ehhez keverd hozzá a cukrot és a kókuszolajat. Érdemes lehet előtte lezuhanyozni, hogy a bőr felpuhuljon, ezáltal eredményesebb lehet a radírozás. Gyengéden masszírozd el a kencét, majd a végén öblítsd le magadról a felesleget. Legjobb, ha megvárod míg magától megszárad a bőröd, így a kókuszolaj tápláló, hidratáló komponensei mélyebben tudnak felszívódni a bőrben.

A zöld tea tele van antioxidánsokkal, a benne lévő polifenolok igencsak jeleskednek a bőr fiatalságának megőrzésében. Gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatású, a hormonok aktivitását csökkentve a pattanásos bőr egyik kiváló ellenszere. Tonizáló, pórusösszehúzó hatással is bír, a mélyhidratáló kókuszolajjal kombinálva valóságosan áttranszformálja a bőr szerkezetét.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés