Egy gyulladt pattanást nem egyszerű láthatatlanná sminkelni, sőt, 100%-ig eltüntetni talán nem is lehetséges, hiszen kiemelkedik a bőrből.

hirdetés

Ennek megoldását sok profi- és hobbisminkes keresi, és az utóbbiak közül valakinek eszébe jutott egy technika, ami hamarosan az Instagramon is elterjedt. Egyetlen baj van vele: bőrirritációhoz, a pattanások elterjedéséhez, és súlyos esetben nagyon csúnya fertőzés kialakulásához vezethet.

A módszer lényege, hogy a pattanást kinyomják, majd műszempilla-ragasztót kennek rá, hogy kiegyenlítsék vele a bőrfelületet, és ez után viszik fel a primert, az alapozót és a púdert. Ez több okból is problémás: a bőr megduzzadt mirigyeiben baktériumok vannak, amelyeknek távozását megakadályozza egy ilyen tömör, nem szellőző anyag, ezzel csak fokozva a gyulladást, és növelve a pattanás méretét.

Emellett, hiába bőrbarát a ragasztó, belőle is bejuthatnak olyan kemikáliák a bőr alá – főleg, ha előzőleg kinyomtad a pattanást, és seb van a helyén -, amelyek aztán komoly irritációt, vagy akár súlyos fertőzést is okozhatnak. Ha pedig erre még sminket is kensz, csak tovább rontasz a helyzeten.

Arról nem beszélve, hogy a ragasztó eltávolítása is bajos lehet, hiszen a legtöbbhöz oldószer szükséges, ez pedig tovább marja a pattanást vagy sebet. Ha pedig nincs otthon ilyen folyadékod, a dörzsölés, lehúzás az egyetlen megoldás, amit nem nagyon lehet megúszni az egyébként is sérült bőr további károsítása nélkül.

Ha szeretnéd sminkkel eltüntetni a pattanást, korábbi cikkünkben sokkal jobb tippet kaphatsz erre. Ha pedig a csúnya, elkapart sebtől szabadulnál, arra vonatkozóan is olvashatsz hasznos tanácsot.

Fotók: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés