Nagyon nehéz megállni, hogy az ember ne nyomkodja a pattanásait. Van, hogy ez vezet kisebesedéshez, de, ha véletlenül elkaparod, ugyanaz az eredmény.

A piros sérülés néha sokkal csúnyább és kellemetlenebb, mint maga a gyulladt pukli. Tudd meg, hogyan orvosolhatod a problémát!

Mit ne tegyél?

Ha a pattanásod helyén egy friss seb éktelenkedik, van néhány dolog, amivel csak rontanál a helyzeten, ezért ezeket kerüld el! Ne szedd le a sebet, és ne is piszkáld! Nem szerencsés alapozóval elfedni a sérülést, mert a kence lefedi a sebet, így az nem tud szellőzni, ráadásul a fertőzésveszély kockázatát növeled, a gyógyulás ütemét pedig lassítod. A ragtapasz sem ajánlott, mert ugyanígy késleltetheti a regenerálódást.

Mi a megoldás?

Ha szeretnéd, hogy gyorsan és nyom nélkül gyógyuljon az elkapart pattanás, rásegíthetsz a folyamatra. Langyos vízzel mosd le a sebet, és óvatosan töröld meg egy puha törölközővel vagy zsebkendővel.

Végy valamilyen hámosító kenőcsöt – például Neogranormont -, és vidd fel a sérülésre. Csak a problémás területet kend be! Ne masszírozd bele túl mélyen a krémet, inkább pakolásszerűen alkalmazd, lehetőleg éjszakára! Naponta három-négy alkalomnál többször nem szükséges bekenned a sebet.

  • Megosztás:
hirdetés