A kinyomott pattanás vérzik, nedvedzik, bedagad, és jó ideig piros marad, ezért igazi kihívás úgy lesminkelni, hogy észrevétlen legyen.

Ha sminkelés előtt kellett megszabadulnod egy gyulladt puklitól, az alábbi módon minimalizálhatod a károkat – íme, a profi sminkes és a bőrgyógyász tippjei!

A pattanás helyének sminkelése

Annie Chiu bőrgyógyász a fertőzések elkerülése érdekében azt tanácsolja, hogy sminkelés előtt állítsd el a vérzést egy vattakoronggal vagy meleg borogatással, majd kímélő szappannal és langyos vízzel tisztítsd meg a területet.

Törj össze egy szem aszpirint, és keverd el pár csepp meleg vízzel, hogy kenhető pasztát kapj, majd vidd fel a pattanásra, és hagyd hatni néhány percig, hogy csökkentse a gyulladást. Mosd le, majd cseppents szemcseppet a pattanás helyére: ez megszünteti a bőrpírt.

Ezután Ashleigh Ciucci sminkes javaslata szerint vigyél fel áttetsző púdert a területre, majd a legfinomabb végű ecseteddel pöttyents rá egy kevés vízálló korrektort. Ütögető mozdulatokkal oszlasd el az ujjad hegyével, végül fixáld egy újabb réteg áttetsző púderrel.

  • Megosztás:
hirdetés