A természetben található hétköznapi csodaszerek anélkül nyújtanak segítséget, hogy aggódnod kellene a bennük található káros anyagok és azok mellékhatásai miatt.

A rossz állapotban lévő frizurát is kezelheted, sőt, a hajhullást is megállíthatod egy természetes csodaszerrel. Így használd a dióolajat!

Mire jó?

A dióolajban rengeteg hasznos összetevő található, jót tesz a bőrnek, az emésztőszerveknek, számos betegség megelőzésében és természetes enyhítésében segítséget nyújthat, és még a hajra is jótékony hatással van.

Akár szárazak, töredezettek, fénytelenek és vitaminhiányosak a fürtjeid, akár hullik a hajad, a dióolajjal az összes problémával leszámolhatsz. Beszerezheted az interneten, a patikában vagy natúr- és biocikkeket árusító üzletekben.

Hogyan használd?

A dióolajat önmagában is felviheted a hajadra. Ha hajhullással küszködsz, minden hajmosás előtt a töveknél masszírozd be a fejbőrbe, majd fésűvel oszlasd el a tincseken is. Ha a száraz, igénybe vett hajad kezelnéd vele, a hajvégeket kend be heti kétszer, és tekerj a fejedre egy törölközőt egy órára, hajmosás előtt. 

A hajbalzsamodat is felturbózhatod dióolajjal: nyomj a tenyeredbe annyit, amennyit fel szoktál vinni a hajadra, adj hozzá egy bő teáskanálnyi dióolajat, az ujjaddal keverd össze, és ezzel balzsamozd a hajad. Így ne a szokásos egy-két percig hagyd fent, hanem legalább negyed óráig.

  • Megosztás:
hirdetés