A mediterrán hangulatú, virágos vagy gyümölcsös nyári parfümök izgalmas illatkompozíciókkal kecsegtetnek, anélkül, hogy émelyítően tolakodóak lennének a nagy melegben. A szezon újdonságaiból szemezgettünk!

hirdetés

A csodás nyári emlékekhez gyakran egy-egy illat is kapcsolódik, ami visszaidézi a szabadság, a felfedezés, és a kalandok édes pillanatait. Bár a melegebb hónapokban érdemes kerülni az erőteljes, karakteres, telt, fás parfümöket, a frissesség mellett a vidám játékosság is domináns szerepet tölthet be, ha el akarjuk bűvölni az érzékeket. Az igazán varázslatos nyári illatelegyek magukba foglalják a tobzódó természet aromáit, és érzéki utazásra visznek minket messzi tájakon.

A virágos, gyümölcsös parfümök nagyszerűen harmonizálnak az évszakkal. Nem tolakodóak, ám ez nem jelenti azt, hogy jellegtelenek lennének. Sőt, lágyan simogató illatfelhőjükben a növények és termések frissessége keveredik, magával ragadó élményt nyújtva.

Sikergyanús nyári parfümök

A nyári parfümök citrusos, gyümölcsös, virágos aromái lágyságot, finomságot, nőiességet közvetítenek. Már önmagukban megdobják az önbizalmat, hiszen a megfelelő illattal sokkal magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. Az édeskésebb illatelegyek közel sem émelyítőek, ezért a nyár végével sem kell majd őket leselejtezned.

Az érzéki parfümök fokozzák a nőiességet, és kellemesen intenzív illateleggyel kényeztetnek egész nap. A gyümölcsös jegyek legtöbbször keleties, különleges tónusokkal találkoznak, ettől igazán izgalmassá válnak.

A képen látható parfümök a sorszám alapján: 1. Maison Margiela REPLICA Matcha Meditation, Notino, 17 560 forint, 2. Givenchy Irresistible, Douglas, 19 990 forint, 3. Oriflame .SE Swedish Experience Wild Hearts, 9299 forint, 4. Bulgari Omnia x Mary Katrantzou, Douglas 36 300 forint.

 

Az Oriflame parfümválasztéka is két nyári illattal bővült idén. A .SE Swedish Experience egy kalandos utazást ígér Svédország természeti kincseinek világába. Az érzéki Blazing Warmth illatában a narancs, a varádics, és az izzó nyírfa izgalmas kontrasztja érződik, míg az üde Wild Hearts a nyári szabadság élményét adja: különlegessége a vad rozmaring, a turbolya és a pézsma kompozíciójában rejlik.

A csinos üvegcsék szerelmeseinek úgyszintén tartogatnak izgalmat a nyári parfümújdonságok, hiszen az összes illatelegy különleges, mutatós csomagolást kapott, ennek köszönhetően még könnyebben belopják magukat a szívünkbe.

A képen látható parfümök a sorszám alapján: 1. Marc Jacobs Daisy Eau So Intense, Notino, 22 540 forint, 2. PACO RABANNE LADY MILLION FABULOUS INTENSE, Marionnaud, 22 500 forint, 3. Oriflame .SE Swedish Experience Blazing Warmth, 9299 forint, 4. Chanel Paris Deauville, Notino, 64 680 forint.

 

Parfümvásárláskor a kiválasztott illatot tesztcsíkon és a csuklón egyaránt teszteld le, hiszen sokszor a bőrfelületen teljesen másképp érvényesülnek az aromák, mint a levegőbe fújva. A parfümök három fő jegyből állnak, ezért idővel a kezdeti, legintenzívebb jegy finomodik, átveszi a helyét az alapillat, ami sokszor csak 2-3 óra múlva jelentkezik.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Retikül. 

  • Megosztás:
hirdetés