A barna hajtónusok nagyon divatosak idén, de a sötétebb verziói nem mindenkinek állnak jól. Az újabban felkapott mogyoróbarna hajszín azonban, azok számára is ideális választás lehet, akik szőkéről váltanának sötétebbre, vagy épp világosítani szeretnék a frizurájukat.

A mogyoróbarna hajszín, semlegessége miatt eddig valahogy nem szerzett magának nagy népszerűséget, de a balayage hajfestési technikáknak hála, idén a figyelem középpontjába került.

Nem csoda, hogy hamar befészkelte magát a nagy kedvencek közé, ugyanis roppant praktikus választásnak mondható. Előnye, hogy a sötét, kreol bőrtípusokhoz is jól illik, illetve, a világos arcbőrt sem sápasztja, amennyiben megfelelően adagolja a fodrász a sötét-világos színátmeneteket.

Ha tönkretette a hajad a gyakori szőkítés, és emiatt egy sötétebb hajárnyalatban gondolkodsz, a mogyoróbarna tökéletes választás lehet, hiszen világosabb és mélyebb reflextónusokkal sokoldalúan, a bőrszínhez passzítva variálható. A sötét, egységes árnyalatú tincsek világosítására is remek célt szolgál a mogyoróbarna színskála.

A mogyoróbarna hajszín cseppet sem unalmas

Az őszi fények és a mogyoróhéj árnyalatai inspirálták ezt a frizuratrendet, mely kreatív világosítási technikáknak enged teret.

A selymes, fényes mogyoróbarna a szőke és a barna között helyezkedik el valahol, egy kicsit ebbe és egy kicsit abba is belekapva.

Akkor is izgalmas változtatásokra ad lehetőséget ez az új irányzat, ha nehezen jutsz dűlőre a hajszínedet illetően.

Az ősz hajszálak eltakarására szintén alkalmas lehet ez a színválasztás, mely nemcsak fiatalítja viselőjét, hanem kevésbé teszi látványossá a lenövést, mint mondjuk, egy sötétbarna tónusváltozat.

A mogyoróbarna hajszín sokkal lágyabbnak mutatja a frizurát, és ettől igazán nőies hatást kelt.

Kerülhetnek bele szőkés és barnás reflexszínek.

Ha csak itt-ott megcsillan benne egy-egy fényesebb tincs, már attól sokkal egészségesebbnek, selymesebbnek tűnik a frizura.

A mogyoróbarna hajszín különösen jól áll az ősz típusoknak, illetve azoknak, akik meleg zöld, vagy mézszínű, esetleg borostyánbarna szemekkel rendelkeznek.

Az erős smink azonban nem passzol a semleges hajtónusokhoz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés