Az idő múlásával az arcbőr veszít rugalmasságából és nedvességtartalmából, ennek hatására megereszkedik. Bár különféle készítményekkel javítható a hámréteg feszessége, valóban látványos eredményhez elengedhetetlen a külső beavatkozás. A mikrotűs arckezelés bárki számára megoldást jelenthet, aki egyenletesebb arcfelszínre vágyik.

hirdetés

A kollagéntermelés már 25 éves kortól csökkeni kezd, így idővel a bőr kevésbé lesz rugalmas és megereszkedésnek indul. Fiatalként az arcunk felépítése V-alakú, vagyis a járomcsontnál szélesebb, míg az álnál keskenyebb. Negyven felé ez a forma elkezd átalakulni A-vonallá, tehát az arc alsó része sokkal szélesebbé válik. A pórusok falai is meggyengülnek, így azok kitágulnak és a szennyeződések könnyebben eltömíthetik őket.

Tény, hogy a bőrápolást fiatalon kell elkezdeni, hiszen ebben az esetben a megelőzés kiemelten fontos. A megfelelő életmóddal, és a kozmetikai szerek rendszeres használatával késleltethetőek a ráncok megjelenései. Ám előbb vagy utóbb mindenki arcán megjelennek az apró szarkalábák és barázdák, ez a folyamat elkerülhetetlen. Arckezelésekkel azonban szépen korrigálhatóak a kisebb bőrhibák.

Mikrotűs arckezelés

A ScarLet RF mikrotűs arckezelés igazán népszerűvé vált a hölgyek körében, hiszen számos előnye van. A kezelés egyesíti a villanyófényes, illetve a hagyományos rádiófrekvenciás eljárás előnyeit, mindezt a dermaroller hatásával kombinálva. Ez a hármas megújítja, feszesíti a bőrt, és kontúrosabbá teszi az arc vonalait.

A kezelőfej apró tűket tartalmaz, amelyekkel célzottan dolgozik. A hámréteg felső részét nem károsítja, a középső rétegben fejti ki hatását. Az apró tűszúrások beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait, a rádiófrekvenciás stimulációval megspékelve pedig serkentik a kollagén és az elasztin termelődését.

Már az első kezelés után sokkal rugalmasabbá válik a petyhüdt bőr, csökkennek a ráncok, és az orca felszíne egyenletesebb lesz. A pigmentfoltok halványításában is segít, emellett visszaállítja az arc tömörségét, mérsékli a kitágult pórusokat, és elhalványítja a pattanások után megmaradt kisebb hegeket, foltokat, illetve finomítja a ráncokat.

A mikrotűs kezelés nemcsak az arcon hatásos, hanem a nyakon, dekoltázson és karon található petyhüdt bőrfelületeket is kontúrosabbá teszi.

Feszesebb arcbőr fájdalommentesen

A kezelés szinte fájdalommentes, és nem jár hosszadalmas gyógyulási folyamattal. A szakember elsőként érzéstelenítő krémet visz fel az orcára, majd a kezelőfejjel átmegy az adott területen, az egész nagyjából egy órát vesz igénybe. Az eljárás után jelentkezhet kisebb duzzanat vagy bőrpír, ám ezek pár nap alatt elmúlnak. Fontos a hidratálás, ilyenkor sokkal könnyebben fogadja be a hámréteg a táplálást. Már az első alkalom után látványos lesz az eredmény, a tartósan kontúros arc érdekében, viszont érdemes 3-4 alkalommal megismételni a kezelést 4-6 hetente.

Bár szinte bármilyen bőrfelületen elvégezhető a kezelés, mégis vannak kizáró okok. Ilyennek számít például a fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése, a terhesség, az akné, a fertőző bőrbetegségek, vagy a májfoltok.

Magyarországon több szépészeti klinikán is végzik a kezelést, amelynek ára –  a kezelendő területtől és a gyakoriságól függően –  95 ezer és 360 ezer forint között mozog.

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés