Korpás fejbőrt leggyakrabban gombás fertőzés, túlzott faggyútermelés és a nem megfelelő hajápolási rutin okoz, de bizonyos esetekben betegségre is utalhat. Általában könnyen meg lehet szabadulni tőle, -ha mégsem, érdemes orvoshoz fordulni- például a fejbőr megtisztulását elősegítő hajtonikkal.

Hajtonik almaecettel és teafaolajjal

Ez nagyon könnyen elkészíthető otthon, amihez most egy hatásos receptet is hoztunk. Egyéb nem kell hozzá, mint 1-2 liter langyos víz, amibe keverj 3 evőkanál almaecetet és 5 csepp teafaolajat. Az almaecet és a teafaolaj erős kombináció a hajápolásban, hiszen mindketten gomba- és vírusölő, valamint antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. Védik a fejbőr savköpenyét, elősegítik a pH-egyensúlyt, ezáltal a korpás hajra jellemző túlzott zsírosságot vagy szárazságot is megszüntetik.

Tisztítják a bőrt, eltávolítják az elhalt hámsejteket és lerakódásokat, így a hajszálak visszanyerik természetes fényüket és ragyogásukat. Elősegítik a vérkeringést, így a hajszálerek több oxigénhez jutnak, beindul a hajnövekedés és a tincsek szerkezete is egészségesebb lesz.

Csökkentik a gyulladást, így enyhítik a viszketést, és a fejbőr gyulladásával együtt járó piros foltokat. A tonikot hajmosás után kell alkalmazni, és nem kell kiöblíteni. Az ecet szaga hamar elillan, sőt a teafaolajnak köszönhetően friss és kellemes illatú lesz a haj. Használd rendszeresen ezt a hajtonikot a hajápolási rutinodban, ami nemcsak a fejbőr betegségei ellen hatásos, de az egészséges hajat is még szebbé varázsolja.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés