Az illatos, édeskés jázmin tea nemcsak finom és rendkívül egészséges, de a bőr- és hajápolásban is nagyon jó szolgálatot tesz. Kiváló hajerősítő és korpásodás elleni öblítőt készíthetsz belőle, ami látványosan megszépíti a tincseket, ha rendszeresen alkalmazod.

A jázmin tea hajhullás ellen is kiváló

A jázminvirág a Himalája vidékein őshonos, melynek szirmait általában zöld teával keverik össze. Az így készült jázminteát sokoldalúan használják az egészségmegőrzésben, hiszen antioxidáns hatású, antibakteriális, gombaölő és fertőtlenítő tulajdonságai is vannak.

Éppen ezért nemcsak belsőleg, de külsőleg is nagyon hatásos, ha például erősebb, dúsabb tincseket szeretnél.  A hajhullás hátterében több ok is húzódhat, de gyakran okozza a fejbőr gombás fertőzése, amit gyulladás, viszketés, korpásodás kísérhet, de vitaminhiány is előidézheti.

A jázmin tea kiváló gyulladáscsökkentő, nyugtató és fokozza a vérkeringést, ami pozitívan hat a hajhagymák növekedésére. Tisztítja a fejbőr pórusait, így az elhalt hámsejtek nem tudnak megrekedni és gyulladást okozni.

Érdemes minden hajmosás alkalmával a már kihűlt jázminteával leöblíteni a hajadat, de még jobb, ha picit bemasszírozod a fejbőrödbe. Kiöblíteni nem szükséges, így még tovább tudja kifejteni áldásos hatásait. Pluszban pedig még a hajad is illatozni fog tőle.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés