Catherine Deneuve az egyik legnépszerűbb francia színésznő, aki sokféle filmes karaktert megformált már hosszú pályafutása során. Fiatalon valódi stílusikonnak számított, és hetven felett is csodásan néz ki. Legutóbb az Yves Saint Laurent új kampányához fotózták.

hirdetés

A francia színésznő a hatvanas-hetvenes években a lezser elegancia megtestesítője volt, és sokan inspirálódtak nőies szereléseiből. Catherine Deneuve sikkes kinézetéhez a divatos frizurák úgyszintén hozzátartoztak, a tervezők ma is gyakorta jelenítik meg a kifutókon a hatvanas években kedveltté vált hajviseleteit.

A francia színésznő egy valódi divatikon

Catherine Deneuve imádja a divatot, és kortalan stílusával kimeríthetetlen ihletforrásnak számít. Jól látszik, hogy erőlködés nélkül válogatja össze a ruhadarabokat, amelyekben igazán jól érzi magát. Rendszeresen megjelenik a bemutatókon, a Saint Laurent divatház pedig különösen közel áll a 77 éves színésznőhöz. Természetesen ez nem meglepő, mivel korábban szoros barátságot ápolt Yves Saint Laurent-tel, és többször modellkedett az általa tervezett ruhákban.

A francia filmcsillag és Yves Saint Laurent, a tervező egyik bemutatóján 1970-ben.

A filmcsillag a hatvanas-hetvenes években Yves Saint Laurent egyik múzsája volt, és a tervező halála után is elkötelezett maradt a márka iránt. Sokszor jelent meg a divatbemutatókon, és rendszeresen viselte a divatház lenyűgöző kreációit a vörös szőnyegen.

Catherine többször is részt vett modellként az Yves Saint Laurent bemutatókon.

Az évek óta tartó jó kapcsolatot most még szorosabbra fűzték, mivel Catherine Deneuve a márka tavaszi-nyári kollekcióját népszerűsíti. A 77 éves színésznő klasszikus ballonkabátot visel, a haját pedig csak egyszerűen kiengedték.

 

A lezseren elegáns stílus nagyszerűen passzol a színésznőhöz, hiszen a hétköznapokon is hasonló ruhadarabokat választ. A fotózáson nem vitték túlzásba a retusálást, így nem takarták el Deneuve finom ráncait, amelyeket láthatóan büszkén visel. Kerülte a plasztikát, ezért megmaradtak az eredeti arcvonásai. Ő az élő példa rá, hogy méltósággal is meg lehet öregedni, és a kifinomult öltözködésnek még a kor sem szabhat határt.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

Képek a cikkben: Reg Lancaster, Alain Nogues, Express / Getty Images.   

  • Megosztás:
hirdetés