A mágneses műszempilla a ragasztós változatánál ritkábban használt eszköz a sminkelés világában, pedig felhelyezését tekintve nem sokban tér el az utóbbitól. Egy szemészorvos letesztelte, hogy mennyire válik be a különleges szemhéjtussal működő pilla, és érdemes-e hosszú távra beszerezni egyet az elegánsabb megjelenéshez.

hirdetés

Arcunk, valamint szemünk ápolása, sminkelése esetében érthető az odafigyelés, hiszen nem mindegy, a termék összetétele, minősége. A műszempillák viselése például könnyen bizalmatlanságot kelthet, mivel a kissé mesterkélt látvány mellett, még kényelmetlennek, nehezen kezelhetőnek is tűnnek a pluszban felhelyezett pillák.

A ragasztós változatok mellett már mágneses típussal egyaránt találkozhatunk a boltok polcain. Mindkét opció hasonlóan helyezhető fel, utóbbinál azonban nem ragasztót, hanem szemhéjtus vonalat kell a tövekre kenni. Ez a kemikáliákat tartalmazó ragasztókkal ellentétben, a benne található vas-oxid segítségével tartja helyben a pillákat. A töveknél aprócska mágnesek találhatóak, ezek tapadnak a kifestett bőrhöz.

Mágneses műszempilla, ami speciális szemhéjtussal működik

A vas-oxid gyakori összetevője a kozmetikumoknak, aminek a használatát az FDA, vagyis az az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal is jóváhagyta. Az USA-ban az FDA engedélye nélkül egyetlen élelmiszer és egészségügyi termék sem kerülhet forgalomba, így egészségügyi szempontból megbízhatóak ezek a típusú termékek. Erős pigmenteket tartalmazó ásványként a vas-oxidot olyan finom szemű porrá morzsolják, hogy az a bőrön viselve nem tud kárt okozni.

Egy szemészorvos saját magán tesztelte a mágneses műszempilla tartósságát. Otthonában mindennapi rutinja elvégzése közben viselte a terméket, és az eredmény még őt is meglepte!

 

Dr. Rupa Wongot szemészorvosként nagyon kíváncsivá tette a mágneses műszempilla, tudni szerette volna, hogy mennyire biztonságos és megéri-e beszerezni. Számára a ragasztós verzió túl trükkösnek, bizarrnak bizonyult, és a  felhelyezése, eltávolítása sem ment mindig egyszerűen.

A tus felkenése pofonegyszerű, csupán egy-két percet kell várni mielőtt a pillák is felkerülnének. A felhelyezés kezdetben igényel némi gyakorlást. A belső fele például nehezebben tapad fel a felületre, ha túl vékony rétegben került fel a tus, de amint fent vannak egészen egzotikusan mutatnak a szempillák.

 

A szemészorvos a műszempillák viselésével fogott bele izzasztó edzésébe, amelynek végén kissé csalódottan konstatálta, hogy az egyik elveszítette a tapadóképességét. Ezután gyakorlottabban újból felhelyezte, majd zuhany alá állt, ám a párás levegő nem tudott ártani a sminkjének, még az ízlésesen megrajzolt tusvonal sem folyt el.

A műszempillát 12 órán keresztül viselte Rupa, és a végeredménnyel nagyon elégedett volt. Érzékeny bőrrel rendelkezik, ezért aggódott, hogy allergiás reakciók jelentkeznek nála, de sem pirosság, sem más kellemtlen tünet nem alakult ki. A smink végül tartós maradt, és nem kellett amiatt aggódnia, hogy igazítania kell.

 

A szakember elmondása szerint a mágneses műszempilla sokkal kevesebb eséllyel okoz fokozott szempillahullást, vagy tépi ki az apró szálakat, mintha ragasztót használnánk hozzá. A tus segítségével tapad a szemhéjhoz, így nem terheli meg a pillákat. Kisebb súly nehezedik a szemfedelekre, ezáltal kényelmesebb a viseletük. A felhelyezés igényel némi gyakorlatot, ám megéri kísérletezni!

Ne feledjük, hogy a sminket a nap végén minden esetben le kell mosni megfelelő sminklemosóval. A videóban használt terméket a www.lashliner.com oldalán lehet megtalálni, ám számos webshopból rendelhetünk mágneses műszempillát. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni az adott pilláról!

 

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás: