A ligetszépe olaj igazán hangzatos, csábító névvel rendelkezik. Ám sokan ezért rögtön azt gondolhatják, hogy csupán valami trükkös elnevezésről van szó, és nem is annyira hasznos, mint amennyire mondják. Most eloszlatjuk a tévhiteket, mivel ez az olaj az egyik legjobb kence az érett bőr számára.

hirdetés

A ligetszépe olaj a parlagi ligetszépe nevű növényből készül. Már a dél-amerikai indiánok is gyakran alkalmazták különféle bőrbetegségek gyógyítására. Idővel az olaj átkerült Európába, főleg Angliában volt elterjedt a használata. Manapság már a régi kontinensen is elterjedt, vannak, akik őshonos növénynek tartják.

A szépítő tulajdonságait csak később fedezték fel Európában, de attól kezdve a gazdagok kedvenc olajává vált.

A ligetszépe olaj a száraz, érett bőr csodaszere

A szupererejét a benne található többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönheti. Nagy mennyiségben tartalmaz linolsavat, illetve gamma-linolénsavat. A többi olajhoz hasonlóan gátolja a bőr vízvesztését, de nem csak ennyiben merül ki az előnye. Láthatatlan védőréteggel vonja be a bőrfelszínt, és nem engedi elpárologni a nedvességét. Ezzel hozzájárul a teltebb, üdébb, hidratáltabb hámréteghez.

Száraz, vízhiányos és érett bőrrel rendelkezők számára kifejezetten hasznos, mivel táplálja a sejteket, és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A linolsavnak vagy régi nevén F-vitaminnak a sejtképződésben úgyszintén szerepe van. A ligetszépe olaj ezért jó hatással van a sejtek munkájára, ösztönzi megújulásukat, így bőr tovább friss és üde marad.

Nemcsak a téli bőrszárazságot enyhíti, hatásos a napégés tüneteinek enyhítésére, ám pigmentfoltok, hegek halványítására szintén ideális. A szem és a száj körüli apróbb mimikai ráncokat remekül mérsékli.

Így használd

A ligetszépe olaj alkalmazása igazán egyszerű. Minden bőrtípus számára ajánlott, ám zsíros vagy kombinált bőr esetén fokozhatja az olajos bőrérzetet. A száraz és dehidratált bőr számára azonban valóságos csodaszer.

Az olajat mindig előzetesen megtisztított arcbőrre kell felvinni. Nem szükséges túlzásba esni vele, pár csepp elegendő belőle, a hatás nem marad el. Érdemes alaposan bemasszírozni a bőrbe, és napi rendszerességgel használni.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés