Sokat hallani róla, hébe-hóba látja az ember a drogériák polcain, de igazából nem tudja hova tenni a ligetszépe olajat. Jól csengő neve értékes és hatékony szépítőszer hírében áll, de mire is jó pontosan?

Amit nem tudtál a ligetszépe  olajról

Elsőként a dél-amerikai indiánok fedezték fel a növény egészségre és sebgyógyításra gyakorolt jótékony hatását, majd a 18. században Európában is közkedveltté vált. A parlagi ligetszépe növény magjából kinyert értékes olaj csakhamar a jómódúak legfontosabb szépítőszerévé vált.

Nem is véletlenül, hiszen nincs olyan bőrprobléma, amit ne gyógyítana. Minden bőrtípusra ajánlott, a száraz, érzékeny bőrűeknek kész csodaszer. Nagyon hatékony viszketés, hámlás ellen, hiszen nagyon jó hidratáló és vízmegkötő tulajdonságokkal bír.

Ezt két fő összetevőjének a linolsavnak és a gamma-linolénsavnak köszönheti, amelyek antioxidánsként védik és elősegítik a bőrsejtek megújulását.

Ennélfogva kiváló a szem és a száj körüli ráncok enyhítésére. Nagyon hatásos még a napégés okozta irritáció és bőrgyulladás enyhítésére is, így az aknéval küzdőknek is érdemes kipróbálniuk.

A pigmentfoltokat és a szem alatti sötét karikákat is nagyon jól halványítja, de a hajat és a körmöket is kiválóan regenerálja.

Aranysárga, sűrű állagú olaj, így mindenképpen előzetesen megtisztított, enyhén nedves bőrbe kell bemasszírozni. Használata minden nap javasolt, de már heti két-három alkalommal alkalmazva is látványos eredmény érhető el.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés