Idén is elkészült a lista, amelyen a legjobb kozmetikumok szerepelnek. A független versenyen 325 márka jelöltjeiből született meg a végeredmény. A felhozatal igazán színes volt, hiszen a luxustermékektől kezdve a butikmárkákig, minden bekerült a repertoárba.

hirdetés

A nők sokszor tanácstalanok, ha egy új termék kipróbálásáról van szó. Legtöbbször számos véleményt elolvasunk, meghallgatunk, mire rászánjuk magunkat a döntésre, és megveszünk valamit. Rengeteg szempontot figyelembe veszünk: általában élen járnak a hatóanyagok, ám sokszor a csomagolás is nagyban befolyásolja a választást. A Global Beauty & Wellness Awards profi zsűrije is hasonló szempontok alapján díjazta a márkákat, kiegészítve egy nagyon fontos elvárással.

A fenntarthatóságnak egyre nagyobb szerep jut napjainkban, és már nemcsak a ruhagyártásnál, hanem a kozmetikai termékeknél is fontos szempontként jelenik meg. Az előállítás során sok hulladék keletkezik, és a csomagolásról még nem is beszéltünk. Így a fenntarthatóság kiemelt elvárásként került be a kritériumok közé.

Ezek lettek a legjobb kozmetikumok: igazán változatos a lista

Ám a fenntarthatóság mellett az innovatív elemek, a felhasználhatóság és az összetevők listája úgyszintén fontos követelményként szerepeltek. Nadja Swarovski – aki részt vett a zsűrizésben – úgy gondolja, hogy az idei díjazottak inspirációt jelentenek az egész szépségápolási- és wellness ipar számára.

Hiszen ezek a márkák az élen járnak az újrahasznosításban, az innovációban, és igyekeznek a toxinmentes alapanyagok felé eltolni az irányt. A GBWA egyébként a wellness-szolgáltatásokat nyújtó szállodákat is megméretteti évről évre, így igazán teljes képet ad a szépségápolás fejlődéséről.

Persze a lista maga nem teljesen mérvadó olyan szempontból, hogy nyilván nem kerülhetett mustrára a világ összes márkája és terméke. Az alapos elemzésen átesett, nyertes kozmetikumokon kívül még jó pár olyan készítményt ismerünk, melyek simán megfelelnének ennek a márcének.

A díjazottak kötött számos olyan termék van, amellyel gyakran találkozhatunk az üzletek polcain, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés