A magasabb területeken már nálunk is megmarad a hó, és a fővárosban is szállingózott egy kicsi, mondhatjuk, hogy beköszöntött a tél. Nincs is jobb alkalom tehát kipingálni a körmöket igazi téli hangulatú mintákkal.

Hópehelyminta a körmökön

Állítólag nincs két egyforma hópehely, de természetesen nem kell olyan művészi formákat alkotnod, mint a természet. A hópehelyminta nem nehéz, és már egy is nagyon látványos a körmökön. Kell hozzá egy nagyon vékony ecset, egy masszív alapszín, fehér lakk, illetve, ha szeretnéd cifrázni, akkor még csillámos fedőlakk.

A hópehelymintás körmökhöz fesd fel az alapszínt, majd várd meg, amíg megszárad, érdemes gyorsan száradó lakkot választani. Fehér lakkból fess fel három egymást középen keresztező vonalat, majd még néhány ezekből indulót, de egy pöttyözővel is dekorálhatsz. Kis keresztet is festhetsz, majd ezekre rövidebb szárú x-eket, melléjük pedig fehér pöttyöket. A hóemberes változat is kézzel készül, itt a pöttyök és csillámok dominálnak, a körömvégeket kell fehérrel kifesteni. A hóembert is a pöttyözővel tudod megrajzolni, előbb a testét, utána a kalapját és a többit.

A következő videón élőben is megnézheted, hogy készül, a tutorial készítője itt ombre körmökre festi a pelyheket, de ehhez nem kell ragaszkodni.

  • Megosztás:
hirdetés