A keleti orvoslás, gyógyítás és életszemlélet teljesen más, mint a nyugati. Ott a test és a szellem egységét veszik alapul, nálunk ez különválasztódik. Az ayurvéda ősi indiai rendszer, ami hozzánk inkább a wellness-hullámmal érkezett el.

A szó hallatán a legtöbb embernek egy kép jut eszébe, ahol a harmadik szemre, vagyis a homlok közepére csorgatják az olajat. De tényleg annyira relaxáló és harmonizáló, mint elsőre tűnik?

Ősi módszer Indiából

Az ayurvéda szó jelentése: a hosszú élet tudása. Az ayurvéda gyógyászat India klasszikus orvostudománya, és egy több ezer éves múlttal rendelkező ezoterikus gyógyító rendszer. Az ayurvéda a testet egészében nézi, és ehhez mérten megállapítja a testzavarok valódi okát. Elsőként meghatározza az alkatot, melyet három típusba sorol: ez a Vata, a Pitta és a Kapha.

Itthon elsősorban méregtelenítő masszázsként ismerik, de, ami különlegessé teszi, hogy az ember a kezelés után nemcsak testben, de lélekben is harmóniába kerül magával. A masszázst a Magnolia Day Spában próbáltam ki.

A kezelés a test energetizálásával és egyben nyugtatásával kezdődik, így az ember megérkezik fejben is a kikapcsolódáshoz, hiszen nem jó, ha a napi gondokon rágcsálja magát a masszázsasztalon. A masszázs maga svéd és indiai elemeket is tartalmaz, eredeti indiai olajjal végzik, mely egy kicsit kámforos. A relaxáció is cél, de az erősebb, átmozgatós, gyúrós fajtába tartozik, melynek én nagyon örültem, hiszen egész nap a gép előtt ülök, ami nem tesz jót az izmoknak. A 75 perces masszázs ideje alatt alaposan kimozgatták belőlem a feszültséget.

A Shirodhara kezelés a harmadik szem kinyitását szolgálja, és nagyon kíváncsi voltam rá. Egy kis tartályt függesztenek az ember feje fölé, melyből óvatosa, és nagyon kis sugárban folyik az olaj. Őszintén szólva először csikis volt, és nem tudtam, hogy fogok így a harmóniára koncentrálni, de, ahogy belepi az olaj az ember fejét, egyre könnyebben süpped a semmibe. Az olaj nemcsak a léleknek, de a bőrnek is nagyon jót tesz.

A két kezelés után úgy éreztem, mintha aludtam volna egy jó nagyot, úgy is néztem ki, amikor a spa relaxáló helyiségében pihentem ki a masszázst. Bár Indiában ezt a kezelést reggel végzik, én örültem, hogy estére foglaltam időpontot. Az Abhayanga masszázs 75 perces, és 19 990 forintba kerül, a 30 perces Shirodhara pedig 13 990 forint. Ezért az összegért használni lehet a szaunákat és a jakuzzit is, valamint fogyasztani a kikészített teából és gyümölcsből. Ha valaki nem tud pár napra elszabadulni, csak egy napja vagy fél napja van, akkor érdemes ebbe invesztálni, mert a hatása hosszan tartó.

  • Megosztás:
hirdetés