Ha pattanásos, vagy nyúzott az arcbőr, az merőben rányomja a bélyegét a napra. Ez a könnyen összedobható fátyolmaszk gyorssegélyt nyújthat, ha kifogytál a kencékből.

hirdetés


A kimerült, gyulladt és dehidratált bőrön a smink sem mutat jól, és mentőöv nélkül viszonylag sok időbe telik, mire a hámréteg regenerálódik.

A bolti fátyolmaszkok előnye, hogy nem fukarkodnak a hidratáló és sejtmegújító hatóanyagokkal, a vastagon felvitt cucc pedig azonnal felébreszti, felfrissíti a bőrt. Ha épp nincs otthon SOS-maszk, ne bánkódj, te is sebtében összedobhatsz egy nyugtató, tápláló, bőrtónusjavító fátyolmaszkot.

Regeneráló házi fátyolmaszk mézzel és aloe verával

Jó, ha van otthon olyan törlőkendő, amely jó nedvszívó képességgel rendelkezik, és nem szakad el, ha átnedvesedik. A mosásnak ellenálló papírzsebkendők is alkalmasak erre, persze ügyelj rá, hogy a kiszemelt maszkalap steril legyen.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál tiszta aloe vera gél
  • 3 evőkanál méz

Az összetevőket mérd ki egy kis tálkába, a papírkendőt szem-, orr-, és szájnyílással szabd az arcodra, majd jól áztasd bele a masszába, azután pihentesd a bőrödön húsz percig.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés