Egyre többen panaszkodnak mostanában arra, hogy amióta az életünk nagy részét az otthon falai között éljük, szárazabb, nyúzottabb és problémásabb a bőrük. Ennek hátterében talán a száraz levegő és az oxigénhiány állhat, így ezekben a napokban nem árt extrán törődni a bőrrel.

Jól jön most tehát egy kényeztető arcpakolás, ami nem bonyolult, mégis mélyen hidratálja és táplálja a bőrt.

Hozzávalók:

  • ½ érett avokádó
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 evőkanál rózsavíz

A hozzávalókat pépesítsd össze és kend a megtisztított, száraz arcbőrre. Húsz-harminc percet hagyd hatni, majd langyos vízzel mosd le.

Hidratáló, bőrszépítő hatóanyagok

Az avokádó kiváló hidratáló tulajdonságokkal bír, nem hiába ajánlják a száraz, érett bőr ápolására. A Mexikóból származó gyümölcs értékes olajokat, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amik puhítják, táplálják és fiatalítják a bőrt. Magas A- és E-vitamintartalma miatt a problémás bőrnek is nagyon jót tesz.

A nyers kakaópor nemcsak az „istenek eledele”, de a bőrünké is. Nagyon magas az antioxidáns tartalma, így a bőrfiatalításban igencsak hasznunkra válik. Serkenti a vérkeringést, regenerálja a sejteket és hidratálja a bőrt. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású és a napsugárzás ellen is véd. Ha ez most annyira nem is számít, azért később még jól jöhet, ha tudod.

Az avokádót és a kakaópor párosát nagyszerűen kiegészíti a rózsavíz, ami ugyancsak kiválóan hidratálja, fiatalítja a bőrt és egyensúlyba hozza annak pH-értékét. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális tulajdonságú, elősegíti a hegek gyógyulását és nyugtatja az irritált bőrt.

Mindenképpen adj egy esélyt ennek a maszknak, ha mostanában te is érzed, hogy a bőröd nem a régi. Egyből fellélegzik majd.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés