A hajnak éppúgy, mint a bőrnek, tápanyagokra, törődésre, és gondos ápolásra van szüksége ahhoz, hogy a legjobb formáját hozza.

hirdetés

Bár a hajnövekedés gyorsaságába a genetika is beleszól picit, az összességében elmondható, hogy az egészséges, jól táplált haj kevésbé hullik, illetve szépen gyarapodik. A természet adta hajtípusunkon – vékony, vastag szálú – nem tudunk változtatni, de a tincsek minősége és állapota rajtunk is múlik, illetve mindazon, amit elkövetünk a hajunkért, vagy épp ellene.

Naponta sokféle külső és belső hatás éri a hajszálakat, hiszen a bőrsejtekhez hasonlóan, reagálnak a stresszre, a vitaminhiányra, a keringési zavarokra és belső gyulladásokra, de azt is jelzik, ha nem tetszik nekik az, ahogyan bánunk velük.

A gyakori hőhatás, a hajápoló termékekben fellelhető sok adalékanyag, a túlzásba vitt tisztogatás, vagy egy-egy fodrászi eljárás – hajfestés, dauerolás, hajhosszabbítás – tönkreteheti a tincseket, sőt, még a fejbőrt is károsíthatja.

Zsírossá, korpássá, szárazzá és erőtlenné válhat a hajunk, ha nem figyelünk oda az igényeire, és nem megfelelően ápoljuk. Ha felborul a fejbőr pH-értéke, biztos, hogy a szálak nem fognak olyan ütemben nőni, mint jól hidratált állapotukban. Az alábbi hajmentő tippek egyszerűen követhetőek, és kézenfekvőnek tűnnek ugyan, mégis gyakran megfeledkezünk róluk. Mutatjuk, mit tehetünk azért, hogy egészséges, erős, és problémamentes legyen a hajkoronánk, valamint a hajhullás is elkerüljön minket!

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés