A hajkefe rengeteg elhullott hajszálat és ragacsos piszkot képes összegyűjteni a fogai között, akár napok, hetek alatt. Bár a tisztítása roppant egyszerű rutinfeladat, sokan kellemetlen, vagy gusztustalan dolognak tartják, mert nem akarnak hozzáérni az összetapadt hajcsomóhoz. Az alábbi bizarr módszer talán segíthet ezen a problémán.

hirdetés

Többen nem érzik égető szükségét a hajkefe vagy fésű rendszeres tisztításának, pedig a fogakra rátapadt hajszálak többnyire zsíros faggyúval, szöszökkel, és a hajformázó szerek maradványaival keverednek. Így megesik, hogy a gyakori hajzsírosodás egyik kiváltó oka a ritkán kipucolt hajkefe.

A fürdőszobában felbukkanó hajcsomók sokak mumusai, az ember egyszerűen nem szívesen nyúl hozzájuk, akár a lefolyóban, akár a hajkefén vernek tanyát. A fésűfogak között megtapadt szálaktól pedig nem könnyű vízzel megszabadulni, mert úgy csak még jobban összeragad az undorító kis gombolyag.

Erre még biztosan nem gondoltál: hajkefe tisztítása slime-mal

Igaz, ez nem egy elterjedt módszer, és eléggé bizarr, de működik, és ez a lényeg. Az anyukáknak bizonyára nem kell magyarázni, mi fán terem a slime, ami nemcsak izgalmas játék a gyerkőcök számára, hanem általában összegyűjt minden mocskot maga körül. Ez bosszantó tud lenni, amikor a nagyobbacska óvodások lefoglalása a cél, és a slime percek alatt egy hajas-szöszös trutyivá válik, de ha például egy hajkefe érintésmentes megtisztítása a cél, máris szuper eszközzé avanzsál.

Ez a ragacs csupán két összetevőből áll, amelyek talán fellelhetőek otthon, de ha nem, egyszerűen beszerezhetőek webáruházakból is. Persze, vannak, akik fura állaga miatt a slime-ot úgyszintén gusztustalannak találják, valószínűleg nekik nem ez a módszer lesz a kedvencük, ám azok könnyen megbarátkozhatnak vele, akik csak a hajcsomótól irtóznak.

Hozzávalók:

  • 1 pohárnyi átlátszó, folyékony ragasztó – ami clear glue néven is kapható,
  • egy kevéske kontaktlencse-folyadék – néhány milliliter elég belőle.

A videón látható módon össze kell keverni az alapanyagokat, amíg be nem sűrűsödik az állaguk. Amikor már nyújtható, gumiszerű izévé állt össze a massza, egyszerűen tapaszd rá a hajkefédre, és hagyd hogy az anyag beépüljön a fogak közé.

Utána csak tépd le róla, mint ahogy a gyantát szokás. Igaz, a kontaktlencse-folyadék nem olcsó, de elég a legkisebb kiszerelést megvenni, és később is jó lesz hajkefetisztító slime készítéséhez, ha esetleg nem használsz lencsét és nincs rá szükséged. Nem csak a hajszálakat, hanem a fogak tövén összegyűlt szöszös, ragacsos piszkokat is eltávolítja, a hajhab- és hajlakkmaradvánnyal együtt. Azért utána érdemes átmosni a fésülésre használt eszközt, hogy a baciktól szintén elbúcsúzhass.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés