Testünk védelme a nap káros sugaraival szemben nagyon fontos, azonban leggyakrabban csak a bőr védelmére terjed ki. Ez semmiképp nem hátrány, de ha még bombabiztosabban akarod védeni magad, érdemes beszerezned egy fényvédő spray-t a hajadra is, ugyanis sem a fejbőrödnek, sem a hajszálaidnak nem tesz jót az intenzív napsugárzás.

Fényvédő a hajnak is jár

Bár nem olyan egyértelmű, a fejbőr is leéghet, aminek eredménye ugyanúgy lehet káros, mintha a tested más pontja pirulna meg. Sőt, a megelőzés azért is fontos, mert a sűrű hajtól nehezebb észrevenni, ha valami nincs rendben.

Ám nemcsak a fejbőr, a hajszálak is sérülhetnek. Az erős napfény szárító, és tönkreteszi a szálak molekuláris szerkezetét. Ennél fogva az veszít pigmentjeiből, így a hajszín intenzitása is csökken.

A legtöbb hajra való fényvédő ugyanolyan összetétellel rendelkezik, mint a testre valók, csupán formulájuk másabb. Általában könnyű spray formában vásárolhatod meg őket. Az sem kizárt, hogy olyan terméket találsz, amit testen, arcon és hajon is alkalmazhatsz, így még plusz termékre sem kell költened.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés