A koreai szépségtrendek ráébresztettek minket, nem biztos, hogy minden esetben jól járunk a matt sminkekkel. A glass skin elnevezésű sminkirányzat művészi szintre emelte az optikai csalást.

hirdetés

Egy ideje már nem arra törekszünk, hogy az arcunk minden pontja matt hatású legyen, hiszen rájöttünk, sokkal egészségesebbnek és simábbnak tűnik a bőr, ha itt-ott visszaveri a fényt, mint a porcelán vagy az üveg.

Az új sminkdivat a ragyogó highlightereket pártolja, melyeknek gyöngyházfényű, világos pigmentjei különleges fényhatást keltenek a bőrön. Még borús, szürke időben és rossz fényviszonyok között is derítik az arcot, napfényben pedig egészséges ragyogást adnak a bőrnek azáltal, hogy visszaverik a fénysugarakat.

A fotósok általában a megvilágítással érik el ugyanezt a hatást, hiszen ilyenkor az arc simábbnak, porcelánosnak tűnik, így abszolút láthatatlanná válnak az apró bőrhibák, ráncok és pattanások. A glass skin ráadásul sokkal természetesebb hatást kelt az egyenetlen, piros foltos bőrön, mint a teljesen matt festékréteg, mely a puklikat is feltűnőbbé teszi.

A videóban nyomon követhető, hogyan változik meg a fakó, pattanásos bőrkép a fénylő smink hatására – a piros foltoknak például nyomuk sem marad. A világos pontok ellenére is egyenletesnek tűnik a bőrszín, és olyan sima, mint a porcelán.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés