Míg az utóbbi években a matt sminkek hódítottak, és a zsíros, fénylő bőrt is különféle praktikákkal rejtettük el, ez a tendencia megfordulni látszik.

hirdetés

Egy koreai szépségtrendnek köszönhetően Európában is egyre népszerűbb az úgynevezett glass skin, vagyis üveghatású bőr, melynek lényege, hogy a porcelánszerűre sminkelt arc még üvegfelülethez hasonlóan csillog, fénylik is. Az összhatás olyan, mintha kissé vizes lenne az arcbőr, aminek eléréséhez nem elég kihagyni a mattító púdert: konkrét módszerek léteznek az elkészítésére.

Az alábbi videóban is megismerhetsz egyet, melynek alapja a hidratáló, ásványi BB-krém. Első lépésben ezt oszlasd el az arcodon és a nyakadon, majd erre jöhet az alapozó. Fontos, hogy ne matt legyen, de szépen fedjen. Egy sötétebb árnyalattal végezd el a kontúrozást az arcéleken, a járomcsont alatt és az orrnyergen.

Jöhet a korrektor a szem köré, amiből szintén ne mattot használj. Fixáld az eddigieket laza púderrel, az almácskákra pedig tegyél pirosítót. Fújd be az arcod egy kevés arcpermettel: ha csillámos, az csak dob a végeredményen. Végül használj aranyszínű, csillogó highlightert az orrod hegyén, a szemöldökök között, az arccsonton és a halántékon.

  • Megosztás:
hirdetés