A CBD-olajat sokan ismerik, hiszen a kenderből kivont kannabidiol mára a szépségápolás egyik nagyágyújává vált. A THC-mentes olajnak nincs bódító hatása, miközben nagyon erős gyulladáscsökkentő, számos bőrproblémára megoldást jelent, nem csoda, hogy sokan rajonganak érte. Ám nem ez az egyetlen, itt az ideje megismerkedni a CBG-olajjal!

hirdetés

A CBD-olaj előállításához az orvosi marihuána egyik módosított fajtájából vonják ki. A kozmetikai iparban alkalmazott kannabidiolt a növény virágából, leveléből vonják ki. Nincs benne THC, vagyis nem rendelkezik bódító hatású pszichoaktív anyagokkel. Roppant erős gyulladáscsökkentőnek számít, enyhíti az irritációt, késlelteti a ráncok megjelenését, miközben antibakteriális hatásának köszönhetően nyugtatja a bőrt.

Nem a CBD-olaj az egyedüli, ami hasznos a bőr számára. Testvére, a CBG-olaj úgyszintén csodát művel az igénybe vett hámréteggel.

Mi az a CBG-olaj?

A CBG-olaj, akárcsak a testvére a CBD, egy tudatmódosító anyagoktól mentes kannabidiol vegyület. Ám a két olajnak jelentősen eltér a kémiai felépítése, így más-más hatást gyakorolnak a bőrre. Mindkét olaj hasznos összetevőket tartalmaz, ezért nem lehet köztük sorrendet felállítani. Vannak eltérő hatásaik, ettől függetlenül mindkét növényi alapú termék hasznos.

A CBG használható külsőleg és belsőleg egyaránt. Mivel nincs bódító hatása, így nem okoz fennakadást a mindennapokban. A CBG rendelkezik egy minimális energetizáló hatással, és cseppet sem álmosít. Jó hatást gyakorol a szívre és az emésztésre. Éppen ezért gyakran bevetik különféle terápiás kezelésekor. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása van, segít orvosolni a gyomor és a bélrendszer panaszait.

Így hat a bőrre

A CBG antioxidánsokban bővelkedik, ennek köszönhetően nagyon jó hatást gyakorol a bőrre. Segít csökkenteni az oxidatív stresszt, illetve mérsékli a hámréteget ért káros hatások következményeit. A szélsőséges időjárás, valamint a mindennapi stressz aránytalanul nagy terhet ró az arcbőrre, ami idővel felgyorsítja a ráncok kialakulását, elmélyülését.

Mivel remek antioxidáns, ezért a bőr nedvességmegtartó képességére úgyszintén hatással van. Nem engedi elveszni a bőr víztartalmát, elősegíti annak a megkötését. A vízhiányos, dehidratált bőr számára nagy segítséget jelenthet a CBG-olaj rutinszerű alkalmazása.

Gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató tulajdonságokkal úgyszintén rendelkezik, lehúzza a bőrpírt, csökkenti a pattanások kiterjedését és pirosságát, illetve gátolja a gyulladt puklik újbóli megjelenését.

A CBG-tartalmú készítmények egyre gyakoribbak a kozmetikai iparban. Az arckrémek, szérumok mellett testápolókban, kézkrémekben egyaránt megjelenik a sokoldalú összetevő. Utóbbi kifejezetten hasznos, hiszen a kéz a mindennapok során fokozott igénybevételnek van kitéve.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés