A szépségipar idén újfajta igényekhez igazodik, így több figyelmet kapnak a szuperélelmiszerek, melyek sokoldalúan gyógyítanak és szépítenek. Egyikük a sikergyanús varázsmogyoró.

Az egészségtudatos életforma nemcsak divathullám, hanem egy globális szemléletmód, mely a szépségápolásra is hatást gyakorol. Hosszan tartó fiatalságra törekszünk, de ma már tudjuk, hogy nem elegendő pusztán a feszesebb, ránctalanabb, dekoratívabb bőrkép elérése, hiszen szépségünk alapja az egészségünk. Ezért a szépségipar olyan természetes alapanyagok felé fordul, melyek széleskörűen alkalmazhatóak, vagyis többféle problémára megoldást jelentenek.

Nem véletlen, hogy idén gyakrabban hallunk a varázsmogyoróról, amit csodamogyoróként is emlegetnek. A hamamelisz régóta ismert növény a népi gyógyászatban, elsősorban gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai miatt. Olyan vegyületeket tartalmaz, melyek nyugtatják az irritált bőrt, csökkentik a viszketést, és regeneráló, gyógyító hatással bírnak.

Varázsmogyoró a szépségápolásban

A szépségápolásban is a varázsmogyoró fertőtlenítő hatása érvényesül leginkább, de pórusösszehúzó, tonizáló, faggyútermelést szabályozó képességével szintén nagy sikert arat, ezáltal sokféle termékben hasznosítható. Pattanás elleni kencék gyakori alapanyaga, hiszen úgy fertőtleníti a bőrt, hogy közben nem szárítja ki a felszínét, így nem készteti túlműködésre a faggyúmirigyeket.

 

A varázsmogyoró a mitesszerek elleni küzdelemben úgyszintén jeleskedik, sőt, mivel megakadályozza a baktériumok elszaporodását, és pórusösszehúzó tulajdonsággal rendelkezik, a segítségével mérsékelhető a fokozott izzadás. Védelmet nyújt a kellemetlen szagok kialakulása ellen, hűsít, frissít és fertőtlenít.

A csodamogyoró – angolul Witch Hazel – manapság arclemosók, arcszérumok, izzadásgátló kencék, fogkrémek és arctejek összetételét gazdagítja. A varázsmogyoró virágának kivonatából készült víz, a hamamelisz, gyógyszertárakban is kapható. Tisztítja és feszesíti a bőrt, illetve serkenti a vérkeringését. Zsíros és pattanásos bőrre különösen ajánlott.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés