A beszáradt körömlakk problémájával minden nő találkozott már, aki rendszeresen kenegeti a körmeit. A gyönyörű manikűr rengeteget dob a megjelenésen. Apró részlet ugyan, mégis roppant nőiessé varázsolja a kacsókat. A gyakorlott körömfestők több árnyalatot tartogatnak otthon, melyeket felváltva kennek fel, ám ebből adódóan sok lakk hosszú ideig pihen a felbontás után a polcon, vagy épp a fiókban. A beszáradás szinte garantált, ám házi praktikákkal újra használhatóvá teheted a kedvenc tónusaidat!

hirdetés

A körömlakk egy idő után garantáltan beszárad, sokan pedig úgy gondolják, ilyenkor már nincs mit tenni. Gyakran alig használt darabok landolnak a kukában, az üvegcse számos esetben majdnem tele van, amikor búcsút intenek neki. Egyrészt, a minőségi, tartós körömlakkok cseppet sem olcsók, költséghatékonyság céljából mindenképpen érdemes életet lehelni beléjük. Másrészt, ha van egy kedvenc árnyalatod, amit többször szeretnél használni, nem szabad rögtön feladni a küzdelmet.

Egyszerű praktikákkal újjá lehet éleszteni a beszáradt, megfáradt, besűrűsödött lakkokat, nem kell azonnal a drogériába rohanni egy újabb verzióért. A legrosszabb, hogy sokan akkor szembesülnek a problémával, amikor már használni szeretnék az adott árnyalatot. Éppen ezért érdemes házi trükkökkel próbálkozni, melyek sokkal gyorsabb, kézenfekvőbb és költséghatékonyabb megoldást kínálnak.

 

A legjobb, ha megelőzöd a problémát

Noha ez nem egy beszáradt körömlakk újjáélesztését célzó praktika, a megelőzés valóban a legfontosabb része a megoldásnak. Sokkal egyszerűbb vigyázni a kozmetikumokra, mint utólag orvosolni a felmerülő bibiket. A körömlakkok élettartama meghosszabbodhat, ha megfelelően tárolod őket.

Ha szimplán a szobában a polcon, fiókban hevernek a lakkok, felbontás után hamar csomóssá, nyúlóssá és sűrűvé válnak. Ilyenkor már képtelenség egyenletes fedést elérni velük, az eredmény csúnya lesz. Rosszabb esetben odáig fajul a helyzet, hogy a ragacsos textúrája miatt már felkenni sem lehet az adott árnyalatot.

Bár első blikkre furcsának tűnhet, hogy a lakkot a hűtőben tárold a felvágottak és a vajkrém mellett, mindenképpen érdemes megfogadni ezt a tanácsot. A hideg levegő megnyújtja a körömlakk élettartamát, ráadásul sokkal kezelhetőbbé válik felkenéskor a kence. Nem szárad be, nem válik nyúlóssá és ragacsossá, valamint egyenletesebb fedést ígér, ha a hűtőszekrényből kapod elő.

 

Ezt csináld, ha már beszáradt a körömlakk

Az első gondolata szinte mindenkinek az, hogy körömlakklemosót öntenek a beszáradt lakkhoz. Ez az ősrégi praktika nem a legjobb megoldás, hiszen az aceton ronthat a körömlakk minőségén, ráadásul sokat nem is segít a nyúlós, ragacsos textúrán. Sokkal hatékonyabb trükkök vannak, amelyeket érdemes bevetni ilyenkor.

Ha már megtörtént a baj, és a kedvenc színed használhatatlanná vált, a legjobb, ha felfőzöd a kis üvegcsét. Ez elsőre nagyon furcsán hangzik, ám a procedúra cseppet sem bonyolult, mégis rendkívül hatékony. Egy kisebb edénybe engedj vizet, majd tedd fel forrni. Amikor éppen gyöngyözni kezd, húzd félre és helyezd bele a hígítani kívánt lakkokat. Nagyon fontos, hogy a víz ne legyen túlzottan forró! Bár általában a körömlakkoknak igencsak vastag üvegcséje van, előfordulhat, hogy némelyik változat nem bírja a meleget.

A beszáradt lakkokat hagyd a vízben pihenni 10-15 percig, majd nézd meg, hogy mennyire vált folyóssá. Amennyiben sikerült elérni a kenhető állagot, kiveheted őket. Ha még mindig ragacsos és nyúlós a textúrájuk, melegítsd újra a vizet, és újból hagyd benne a megfáradt lakkokat 10 percig.

Ha nem vagy a házi megoldások híve, a lakkok mellett érdemes egy körömlakkhígítót is tartanod otthon. Ezek nem változtatják meg a körömlakk szerkezetét, a korábban tökéletes fedést biztosító darab újból egyenletes és ragyogó hatást kölcsönöz majd a körmöknek. Egyszerűen felhígítja a textúrát, megszünteti a ragacsos, nyúlós állagot, kenhetőbbé teszi a megfáradt kozmetikumot. Ezeket leginkább körmösboltokban szerezheted be.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés