A banánhéj általában a kukában landol, pedig ezzel a laza mozdulattal egy értékes bőrszépítőnek intünk búcsút.

Mire jó a banánhéj?

A banán húsa régóta közkedvelt már a szépségápolásban, számos arc- és hajpakolásnak is az alapanyaga. Azonban nem kell mindig ezek összeállításával bíbelődni, vagy lemondani a finom, édes gyümölcsről egy-egy pakolás kedvéért. A héját is felhasználhatod, ráadásul hemzsegnek benne az értékes komponensek.

A zöldségek, gyümölcsök jellemzően a héj alatt közvetlenül raktározzák el a legtöbb tápanyagot, és ez nincs másképp a banánnal sem. Igaz, ha felhasználod a héjat, ne felejtsd el megmosni, hogy a közben rárakódott szennyeződéseket eltávolítsd. Ugyanakkor nem közvetlenül a külső, hanem a belső, fehér héjra van szükséged.

Ez rengeteg káliumot, magnéziumot, enzimeket, fehérjét és savat tartalmaz, továbbá olyan antioxidánsokat, amik védik a bőrt az idő előtti öregedéstől. Ha gyengéden átdörzsölöd vele az arcodat vagy a könyök és a sarkak száraz, repedezett felületét, azt tapasztalod majd, milyen puha lesz utána a bőr.

Nagyon jól hidratál, emellett nyugtatja az érzékeny, gyulladt bőrt. Kiváló pattanások és az utánuk maradt foltok ellen, de duzzanatok, a tyúkszem és viszketés enyhítésére is alkalmas. Mindezeket számottevő ásványi anyag és vitamintartalmának köszönheti.

Lehetőleg friss banánhéjat használj, amit vágj kisebb darabokra. Ezután nincs más dolgod, mint átradírozni a bőrödet és várni tizenöt percet. Ha letelt az idő, langyos vízzel mosd le, és láss csodát, a bőröd pihe-puha lett!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés