Most, hogy eljött a szandálszezon, különösen fontos, hogy a lábak szép hidratáltak és puhák legyenek. Legtöbbször megfeledkezik az ember a lábápolás fontosságáról, így a nyári hónapokban gyakran meggyűlik a baja a repedezett sarkakkal és a bőrkeményedéssel.

hirdetés

Korábban már írtunk arról, milyen lépéseket követve lehet megújítani és felfrissíteni a talp bőrét, most pedig egy olyan ápoló maszk receptjét osztjuk meg, amit beépítve az előző rutinba, szépen hidratált láb lesz az eredmény. A hidratálás nagyon fontos, hiszen a láb kevesebb olajmirigyet tartalmaz, emiatt hajlamosabb a kiszáradásra a test többi részéhez képest.

A maszkhoz préselj össze egy banánt és egy fél avokádót. Kend fel a lábfejedre, hagyd hatni 15-20 percig, majd mosd le langyos vízzel. Igény szerint hetente több alkalommal is alkalmazható.

A banán hidratáló és nyugtató hatású, A- és E-vitamin-tartalma segíti a bőr megszépülését. Az avokádó ugyancsak nagyon erős hidratáló és gyulladáscsökkentő. Bőrfeszesítő tulajdonságai mellett A-, E- és B-vitamint is tartalmaz, melyek mélyen a bőrbe hatolva kitisztítják a pórusokat, és eltávolítják az elhalt hámsejteket.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés