A bőrápolás egyik legfontosabb, és egyben legjobban elszúrható alapja az arctisztítás. Sokat árthatunk vele a bőrünknek, ha nem az igényeinek megfelelő összetevőkkel végezzük.

Napi rendszerességgel tisztítjuk az arcbőrünket, éppen ezért nem mindegy, milyen alapanyagok kerülnek rá, hiszen az eleve érzékeny bőrt könnyen kiszáríthatjuk. Mindenkinél más termékek működnek jól, ám, ha kipirosodásra, viszketésre hajlamos a bőrünk, és könnyen irritálódik, már az arctisztítás során érdemes megkezdenünk a hidratálást.

Akadnak olyan, érzékeny bőrre kifejlesztett, krémes vagy gél állagú arctisztítók, melyek nem sértik fel az epidermisz védőrétegét, mégis pórusmélységig hatolnak, és többségük sminklemosásra is alkalmas. Lágyan, kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket, miközben hidratálják és ellenállóbbá teszik a bőrt a külső környezeti hatásokkal szemben.

Nem tartalmaznak szappanösszetevőket, vagy irritációt okozó adalékanyagokat, illetve krémes, vagy selymes habréteggel nyújtanak védelmet a bőr számára, a hámréteget izgató súrlódó hatás ellen. Gyengéd formulájuknak köszönhetően, az érzékeny arcbőr megnyugszik, csökkennek az arcmosás után jelentkező száraz, húzódó, piros bőrfelületek, hámló foltok, és irritáció okozta pattanások.

A megfelelő arctisztító termék kiválasztásán túl, az arcmosás technikájára, és a víz hőmérsékletére is érdemes odafigyelni, hogy elkerüljük a túlérzékenységi reakciókat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés