A proteingolyó népszerű finomságnak számít a fogyókúrázók körében, hiszen egyszerre több olyan fehérjedús tápanyagot is tartalmaz, amik biztosítják a szervezet energiaellátását, gyorsítják az anyagcserét, támogatják az izomépítést és a testszöveteket is védik.

Szépítő proteingolyó sárgarépával

A protein mellett azonban jó, ha olyan ételeket is belecsempészel, amik a fenti jó tulajdonságok mellett a bőr szépségéről is gondoskodnak. A következő receptben találsz is egyet, a sárgarépát, ami az egyik legfontosabb zöldség, ha a bőr fiatalságának, egészségének megőrzéséről van szó.

A sárgarépa jelentős mennyiségben tartalmaz béta-karotint, vagyis A provitamint, ami nélkülözhetetlen a ragyogó, hidratált és fiatalos bőrhöz. A benne lévő antioxidánsok tisztítják a májat, a beleket és semlegesítik a nehézfémeket, amik felgyorsítják a sejtek pusztulását és a kollagén lebomlását.

A benne lévő kálium belülről hidratálja a bőrt, a C-vitamin pedig ragyogóbbá, egységesebbé teszi. A béta-karotin a fényvédelemről is gondoskodik, így sokkal ellenállóbbá válik a bőr a káros sugarakkal szemben. Legjobb párolva fogyasztani a répát, így sokkal könnyebben hasznosul a béta-karotin. Tehát mielőtt hozzáfogsz a golyók elkészítéséhez, érdemes picit megfonnyasztani.

Hozzávalók:

  • 5 gramm mandulavaj
  • 4 gramm finomszemű zabpehely
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 2 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál dió
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál méz
  • fél teáskanál fahéj
  • egy csipet őrölt szerecsendió és gyömbér

A hozzávalókat turmixold össze úgy, hogy formázható masszát kapj. Ha picit száraznak érzed, tehetsz még bele mandulavajat vagy mézet, amitől krémesebb textúrát kap. Formázz golyókat belőle, és már fogyaszthatod is. Ugyan egy-két napig eláll, de addig biztosan nem fog megmaradni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés