Az interneten számos sminktrükk kering, az alapozó felvitelén és tartósságán javító praktika most a legnépszerűbb. Roppant egyszerű, csupán egy pohár vízre, alapozóecsetre és a kedvenc termékedre van szükség hozzá. Kipróbáltuk, és eláruljuk, hasznos-e, vagy sem!

hirdetés

A valóban hasznos sminktrükkök nagyban megkönnyítik a nők életét. Sok esetben percekkel képesek lerövidíteni a készűlődés fázisait, így jelentős mennyiségű idő spórolható meg velük. Az interneten rengeteg praktikával találkozhatsz, ám mindig érdemes szelektálni, hiszen vannak kifejezetten veszélyes módszerek. Ezekről korábban már írtunk.

Az utóbbi időben megjelent egy kifejezetten jól működő sminktrükk, ami az alapozó felvitelét forradalmasította. Hamar népszerűvé vált a TikTokon, a népszerű beauty influenszerek egymás után próbálták ki.

Praktikus sminktrükk, amitől tartósabb lesz az alapozó

Csupán egy pohár vízre, alapozóecsetre és a kedvenc sminkedre van szükség. Elsőként nyomd bele a festéket a pohárba, majd az ecset segítségével vidd fel az arcra. Előfordulhat, hogy folyik egy kicsit, de ez nem gond, viszonylag hamar megszárad a vizes alapozó a bőrön.

 

Miután végeztél az ecsettel, jöhet a sminkszivacs. Az eszköz könnyen kenhetővé teszi a kicsit felvizezett kozmetikumot. Fontos, hogy mindenhol egyformán oszlasd el az alapozót, mivel csúnya, foltos lehet a végeredmény, ha erre nem figyelsz oda.

 

Az alapréteg megszáradása eltart pár percig, ám a hatás látványos. A nedvesen felvitt alapozó szép fedést biztosít, a praktika jól jöhet a kicsit sűrűbb, nehezebben kenhető termékek esetében. A víz nem engedi, hogy gyorsan megszáradjon, ettől könnyebb vele dolgozni. Azt tapasztaltuk, hogy a kozmetikum így jobban rásimul a bőrre, kevésbé csúszkál el a nap folyamán, és a pórusokat is jobban finomítja, nem ül meg az apró kis kráterekben.

A sminkes influenszerek általában a megszokott módon folytatják a sminkelést. Korrektorral, majd púderrel és a szokásos termékekkel tökéletesítették a makeupot. Mi egy szolidabb, kevesebb rétegből álló nappali makeupnál alkalmaztuk a trükköt, és sokkal lazúrosabb, szebb lett az összkép, az alapozó szinte láthatatlan maradt a bőr felületén.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés